© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen spreekt van mislukt seizoen ondanks podiumplaatsen

09 okt. 2017 20:32 Rik Alkema 0 reacties
Na een periode waarin de gifbeker tot op de bodem leeg moest voor Max Verstappen, kon hij in Maleisië eindelijk weer lachen. Een week later in Japan behaalde de Nederlander vervolgens een prachtige tweede plek en dus lijkt het tij gekeerd. Toch wil Verstappen niet spreken van een geslaagd seizoen na twee goede resultaten op rij.

Max Verstappen niet tevreden over seizoen

In het programma Peptalk van Ziggo Sport deed Max Verstappen zoals gewoonlijk zijn zegje. De Nederlander blikte terug op zijn goede race in Japan en zijn overwinning in Maleisië.

"Twee goede weekenden achter elkaar is heel fijn. Maleisië was natuurlijk het mooist, maar dat we in Japan zo sterk zouden zijn had ik niet verwacht. Dat was heel erg mooi natuurlijk", blikte Max terug op de afgelopen twee weken.

In Japan zette Verstappen Lewis Hamilton ook nog vol onder druk in de laatste paar ronden, maar de overwinning zat er volgens de 20-jarige Nederlander niet in.

"De overwinning was wat teveel gevraagd. Ik denk ook niet dat de achterblijvers echt veel hebben uitgemaakt. Ik zat er dichtbij, maar ik kon niet aanvallen", was Verstappen nuchter.

Nu hij qua resultaat de beste twee weken uit zijn carrière te pakken heeft, is het seizoen nog niet direct geslaagd. Dat kan ook niet meer volgens Verstappen, die alle pech van dit seizoen nog niet vergeten is.

"Het seizoen is nog steeds mislukt en dat blijft het ook. Het aantal punten dat ik ben misgelopen is natuurlijk niet goed te praten, maar het is wel mooi dat we nu twee goede resultaten op rij hebben behaald", aldus Verstappen.

In de komende wedstrijden wil Verstappen weer een mooi resultaat neerzetten om zo het seizoen in ieder geval goed af te sluiten.

"Ik ga donderdag weer naar Engeland om in de simulator te trainen voor de komende twee wedstrijden. Hopelijk kunnen we daar weer een mooi resultaat behalen", blikte Verstappen vooruit op de komende wedstrijden in Amerika en Mexico.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen