Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Max Verstappen wil samen met vader Jos meedoen aan de 24 uur van Le Mans

Racen in de 24 uur van Le Mans staat hoog op het wensenlijstje van menig autocoureur. Ook Max Verstappen wil in de toekomst de prestigieuze endurance-race verrijden. De regerend wereldkampioen F1 hoopt dit te kunnen doen met zijn vader, Jos Verstappen.

Le Mans 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Le Mans 24 hours 2021

Regelmatig zien we Max Verstappen schitteren in online race-evenementen. Zo nam de Formule 1-kampioen deel aan de virtuele editie van de 24 uur van Le Mans, al eindigde dit avontuur al vroeg nadat hij crashte. De échte 24 uur van Le Mans staat echter ook op het verlanglijstje van de Limburger. Er zijn nog geen concrete plannen, maar Verstappen wil het prestigieuze evenement graag verrijden met zijn vader. Als F1-kampioen moet het overigens niet enorm lastig zijn om ergens in de toekomst een stoeltje te vinden voor het evenement.

Voor de microfoon van onder meer RacingNews365 legt de Nederlander uit dat hij een deelname wel eens heeft besproken met vader Jos. "We hebben er een beetje over gepraat", bevestigt hij. Met het nieuwe hypercar-project in de endurance-series is het echter nog even afwachten voordat Verstappen daadwerkelijk mee zal doen aan de 24 uur van Le Mans. Hij wacht liever nog even de progressie binnen de raceklasse af.

"Het zal nog een aantal jaren duren voordat we een beter beeld hebben van wat mogelijk is, maar het is iets wat ik zeker weten wil doen in de toekomst. En natuurlijk zou het dan geweldig zijn als ik dat dan samen met mijn vader kan doen."

Max en Jos genieten van verschillende raceklassen

Dat Max in topvorm is, heeft hij in 2021 aan de wereld laten zien. Een avontuur zoals de 24 uur van Le Mans moet dan ook geen probleem zijn voor de regerend wereldkampioen F1. Vader Jos is het racen echter ook nog niet verleerd. In 2021 en in 2022 waren er serieuze plannen voor een comeback in de autosport, al werd dit uiteindelijk uitgesteld vanwege onvoorziene omstandigheden. Desalniettemin weet Max dat zijn vader nog prima kan racen.

"Hij zal het goed gaan doen en hij neemt alles erg serieus", zei Verstappen toen bekend werd gemaakt dat zijn vader ging rally-rijden. "Hij is snel, ik ben ervan overtuigd dat hij goed zal zijn. Het is natuurlijk een beetje nieuw voor hem, maar ik denk dat rally-rijden wel zijn stijl is." Ook Max vindt het leuk om zich bezig te houden met de verschillende takken van de autosport. "Mijn vader heeft zijn eigen (rally)auto, dus daar heb ik zelf ook wel eens in gereden."

"Dat is heel leuk! Natuurlijk is F1 nog steeds mijn favoriet, maar weet je, af en toe wat anders doen is ook heel fijn." Samen met vader Jos verheugt hij zich op een aantal avonturen naast de koningsklasse van de autosport. "Dat je het samen kan doen en elkaar kan blijven pushen met rondetijden en het nemen van bochten, dat is gewoon heel erg leuk." Op de vraag wie er beter is op het circuit, moet Max lachen. "Dat laten we maar in het midden."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"