© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

MAX VERSTAPPEN WINT GRAND PRIX VAN MALEISIË

01 okt. 2017 10:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen heeft de Grand Prix van Maleisië gewonnen. In de openingsfase plaatste de Nederlander een succesvolle inhaalactie op leider Lewis Hamilton. Vervolgens liep de Red Bull-coureur uit en controleerde hij de race. Het is de tweede zege ooit van de Nederlander en de eerste van dit seizoen.

Prachtige zege van Max Verstappen in Maleisië

De Grand Prix van Maleisië ging van start met Lewis Hamilton op pole, voor Max Verstappen. Voor de Ferrari-coureur waren er technische problemen, waardoor hij niet eens aan de race kon beginnen. Lewis Hamilton wist zijn pole te behouden en Max Verstappen kreeg het aan de stok met Bottas, maar wist zijn tweede plaats te behouden.

Hamilton en Verstappen reden makkelijk weg van Bottas en de rest. Sebastian Vettel was na drie ronden al opgeklommen naar een elfde positie. Max Verstappen viel bij het ingaan van de vierde ronde aan bij Hamilton en pakte de leiding in de race!

Het tempo van Verstappen was aanzienlijk beter dan dat van Hamilton en de Nederlander liep weg bij de WK-leider. Na 12 ronden bedroeg zijn voorsprong al zes seconden. Teamgenoot Ricciardo pakte de derde plaats van Bottas en kwam ook dichterbij aan Hamilton. 

Sebastian Vettel klom dankzij een aantal inhaalacties en goede strategie steeds verder op en lag na zestien ronden alweer zesde. Leider Verstappen was ronde na ronde sneller dan Hamilton en liep gemiddeld een halve seconde per ronde weg van de Mercedes. Na 20 ronden was de voorsprong opgelopen tot een geruststellende negen seconden.

Valtteri Bottas kwam onder druk te staan van Sebastian Vettel. De Duitser reed een dijk van een race, daar waar Bottas erg tegenviel. In ronde 26 dook Lewis Hamilton de pits in voor een nieuw setje softs, een strategie die een ronde later werd gevolgd door Max Verstappen. 

Op de zachte banden waren de beide coureurs ook aan elkaar gewaagd, maar het gat bedroeg nog vijf seconden na de stop. Verstappen liep wederom met een halve seconde per ronde uit en had met nog twintig ronden te gaan een voorsprong van acht seconden. 


In de slotfase van de race bleef het gat tussen Verstappen en Hamilton stabiel rond de tien seconden. Sebastian Vettel reed een wereldrace en sloot aan bij Daniel Ricciardo, waarna zich een gevecht voor de derde positie ontspon. De Australiër wist een aanval af te slaan en het gat daarna constant te houden.

Vooraan was het Max Verstappen die de zege pakte voor Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo. Het is de eerste zege van de Nederlander dit seizoen en de tweede in zijn carrière.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen