Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nikita Mazepin

Mazepin schat zichzelf hoog in: "Geen vijf, want dat is weggelegd voor perfectie"

Nikita Mazepin geeft zichzelf een ruime voldoende voor de prestaties die hij heeft neergezet tijdens het Formule 1-seizoen van 2021. De Haas-coureur eindigde als 21e in het kampioenschap, maar vindt dat hij het goed vol kon houden tijdens een zwaar jaar.

Nikita Mazepin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Nikita Mazepin vindt zijn debuutseizoen ruimschoots een voldoende waard. De Russische coureur kende een moeilijke start van zijn Formule 1-carrière bij Haas. De Amerikaanse renstal besloot niet te investeren in het seizoen van 2021, waardoor de Rus en teamgenoot Mick Schumacher steevast achteraan de grid reden.

Hoewel Mazepin geen punten heeft gescoord gedurende het jaar, heeft hij het gevoel dat hij zichzelf een vier uit vijf kan geven voor het 'doorstaan' van een lastig seizoen. "Ik heb vier jaar geleden mijn school afgemaakt. Dat was de laatste keer dat ik cijfers kreeg en ik mis het niet zo erg", zei Mazepin voor de microfoon van onder meer RacingNews365.

Mazepin kan zichzelf niet perfect noemen

"Ik denk nooit dat je een vijf moet krijgen, want vijf is perfectie (in Rusland worden rapportcijfers van één tot vijf gegeven, red.) en ik weet nooit wat perfectie is", legt Mazepin uit. "Vandaag voelt het misschien wel zo, maar morgen kan ik me zomaar realiseren dat er meer in zit. Vier is dus het maximum wat ik mezelf kan geven."

"Een vier om er doorheen te komen, want de tijden waren dit jaar op bepaalde punten erg zwaar." Voor het aanpassen aan situaties geeft hij zichzelf drie. "Dit is niet mijn sterkste punt geweest en hier kan ik nog in verbeteren", aldus de Rus.

Ook interessant:

Zelfs Hamilton was geen kampioen geworden in de Red Bull van Verstappen

Tom Coronel geeft flink af - 'Ga je schamen! - op Sergio Perez. Of Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk zich in die analyse kunnen vinden? Je hoort in de tweede kerstspecial van dit jaar!

5 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten