Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

McLaren-baas: "Zodra we dat doen, wordt Norris kampioen"

Lando Norris denkt dat hij tot het Formule 1-seizoen van 2025 nog niet klaar is om te strijden voor de wereldtitel. De McLaren-coureur ziet zichzelf hierin als een factor, maar ook de prestaties van zijn team.

Norris Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren is al jaren bezig om terug te keren naar de voorkant van de Formule 1-grid. In 2021 werd het Britse team nog vierde achter Mercedes, Red Bull en Ferrari, maar een jaar later zakten ze weer iets terug naar P5. Dit lag niet direct aan Lando Norris. Het jonge talent presteerde ook in 2022 weer erg goed, maar teamgenoot Daniel Ricciardo kon niet meekomen.

Komend jaar zal McLaren het doen met een jongere line-up: Norris en het jonge talent Oscar Piastri. Met het duo wil CEO Zak Brown binnen een aantal jaar weer meevechten voor overwinningen en wereldtitels. 2025 wordt genoemd door Brown, maar ook door Norris. De 23-jarige coureur vindt zichzelf namelijk nog niet helemaal klaar voor de strijd om de titel.

In gesprek met GQ Magazine vindt Norris dat er verbetering moet komen, zowel bij hemzelf als de prestaties van de auto. "Met alles wat ik tot nu toe heb geleerd kan ik misschien een race winnen, maar een titel winnen lukt me denk ik nog niet. Ik weet dat ik dan op mijn allerbest moet presteren."

Brown vindt het geen probleem, want Norris heeft nog lang te gaan in de Formule 1. Als het aan de McLaren-CEO ligt in ieder geval. "Ik denk dat hij nog tien tot vijftien jaar te gaan heeft. Zodra we hem de juiste auto geven, wordt hij wereldkampioen."

Weggaan bij McLaren zal Norris niet zo snel doen, zo beredeneert Brown. "Hij neemt alles uiterst serieus als het moet, maar hij weet ook dat het verder leuk moet zijn. We zitten in een leuk werkveld: het racen van auto's."

Ook interessant:

Acht F1-dingen om naar uit te kijken in 2023

Een nieuw autosportjaar is aangebroken en vanaf maart begint er ook weer een nieuw hoofdstuk in de Formule 1! Er zijn weer genoeg dingen om naar uit te kijken, maar wat?

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na knotsgekke GP Australië