Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Audi

McLaren biedt coureur op presenteerblaadje aan bij Audi

Stake F1/Audi is het enige team in de Formule 1 dat haar tweede coureur voor komend jaar nog niet bekend heeft gemaakt. Steeds meer mensen van buiten af beginnen zich te mengen en na Williams, met Colapinto, gaat nu ook McLaren een coureur aanbieden bij de hekkensluiter van dit jaar.

Bortoleto F2 win Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wie wordt de teamgenoot van Nico Hulkenberg. Het is eigenlijk de enige echte vraag die nog over is gebleven na het knotsgekke Silly Season van 2024. Nadat Lewis Hamilton nog voor de eerste race bekend maakte na dit jaar over te stappen naar Ferrari, kwam er een enorme rijdersmarkt op gang. Voor komend jaar zijn er maar liefst zeven mutaties ten opzichte van de huidige grid en daar komt er misschien nog éétje bij.

Want Stake F1/Audi moet nog altijd beslissen of het Valtteri Bottas of Zhou Guanyu behoudt óf dat het toch voor een andere teamgenoot voor Nico Hulkenberg kiest. En als het aan twee andere teams ligt, wordt het een nieuwe naam voor het geplaagde Zwitserse team. Want nadat eerder Williams haar huidige coureur, Franco Colapinto, naar voren schoof, mengt nu ook McLaren zich in de discussie.

Voor de Grand Prix van Azerbeidzjan werd namelijk al bekend dat McLaren haar juniorcoureur, Gabriel Bortoleto, toestemming had gegeven om met Audi te gaan praten. Na afloop van het weekend in Bakoe, waarin de Braziliaan de leiding pakte in het F2-kampioenschap, steekt McLaren-teambaas Andrea Stella, in gespekt met RacingNews365, zijn bewondering voor Bortoleto niet onder stoelen of banken: "Gabriel (Bortoleto) won vorig jaar het Formule 3-kampioenschap en staat nu aan de leiding in het Formule 2-kampioenschap. Ik vertel Gabriel hetzelfde als wat ik tegen het team vertel: kijk niet naar het klassement. Denk alleen maar aan die zwart-wit geblokte vlag en bekijk het race voor race. En dat doet hij."

'Willen hem wel in de McLaren-familie houden'

"Voor mij is hij als een soort Oscar (Piastri red.). Het is niet alleen de vaardigheid en de manier van uitvoeren wanneer hij in de auto zit, maar ook hoe nederig deze jongens zijn, hoe beschikbaar ze zijn om gewoon te leren werken met het team. Op geen enkel moment zijn ze arrogant en als je talent combineert met hard werken en dit soort waarden en houding, dan denk ik dat je kunt groeien als coureur", zo vervolgt Stella.

Bij McLaren zijn ze dus onder de indruk van de Braziliaan en ze willen dan ook het liefst met Audi in gesprek om een overstap naar Stake F1 te bespreken: "Als Binotto naar me toekomt... weet je, als je zo'n talent hebt, ga je hem zeker niet tegenhouden om een kans te maken in de Formule 1. Tegelijkertijd zijn we zeker geïnteresseerd in het vinden van een manier om hem in de McLaren-familie te houden, want ik denk dat hij een talent is dat in de toekomst belangrijk kan zijn voor McLaren. We zijn voorzien voor de lange termijn met onze huidige twee coureurs, waar we erg blij mee zijn. Maar we willen hem zeker in de McLaren-familie houden."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"