Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Waarom McLaren-baas Brown zich met enige regelmaat stoort aan Norris

Lando Norris doet precies wat van hem wordt verwacht in de Formule 1, maar er is één ding waar CEO Zak Brown niet tegen kan.

Norris Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al meerdere keren heeft Lando Norris in zijn carrière bewezen dat hij thuishoort in de Formule 1. Afgelopen seizoen versloeg hij teamgenoot Daniel Ricciardo met overtuigende cijfers en komend jaar krijgt hij een mentorrol binnen McLaren met F1-debutant Oscar Piastri naast hem. Bijna alles gaat uitzonderlijk goed, zo looft Zak Brown.

Bijna alles, want toch stoort de CEO van McLaren zich ergens aan. "Wat me frustreert bij Lando? Dat hij regelmatig meer dan vijf minuten te laat is! Als we dan om 8:00 uur moeten vertrekken is hij er misschien pas om 8:07 uur", laat Brown optekenen bij GQ Magazine.

Daarbij moet Brown wel zeggen dat de jonge Brit meer dan goed met alles omgaat. "Het is wel weer goed van hem dat hij eerlijk is erover en er voor uitkomt. Het is overigens zeker verbeterd."

Verder genoeg complimenten voor Norris

Dat Norris wat te laat komt, is niet zo heel erg voor Brown. Er zijn volgens de baas van Lando veel meer voordelen dan nadelen. Vooral zijn imposante track record is een van de redenen dat McLaren Norris lang wil houden. "Hij heeft vrijwel alles gewonnen waar hij aan deelnam", zo vervolgt Brown. "En dat in zijn eerste poging."

"Dat alles maakt hem een extreem speciaal talent. Hij weet hoe hij het beste uit zijn auto moet halen en hij pusht de auto altijd tot de limiet. Hij kan heel goed uitleggen wat de auto precies doet omdat hij er een goed gevoel voor heeft. Zijn technische feedback is fantastisch", aldus de McLaren-CEO.

Ook interessant:

Video: Zo drinken de Formule 1-coureurs tijdens een Grand Prix

Tijdens de Formule 1-races, soms in extreem warme weersomstandigheden, worden de coureurs natuurlijk dorstig. Hoe drinken ze tijdens het scheuren over de circuits? In de onderstaande video leggen we je het uit!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend