Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren geeft update over gezondheid Norris na missen persconferentie

Lando Norris is nog steeds niet topfit in Monaco. De McLaren-coureur miste de persconferentie voorafgaand aan de vrije trainingen, maar volgens zijn team zal hij wel in actie komen tijdens het Grand Prix-weekend in Monte Carlo.

Lando Norris is nog niet volledig hersteld van tonsollitis, een ontsteking van de keelamandelen. De Brit was niet fit tijdens de vorige race in Spanje en heeft ook de persconferentie op vrijdag in Monaco overgeslagen. Hoewel hij nog niet fit is, verwacht McLaren dat hij 'gewoon' zal rijden tijdens de Formule 1-sessies dit weekend. De Britse renstal verwacht dat Lando 'fit genoeg is om te rijden', maar hij heeft de persconferentie overgeslagen op 'medische gronden', zodat hij zich kan voorbereiden op de eerste twee vrije trainingen in Monte Carlo. Norris zal tweemaal een uur in actie komen op vrijdag en ook de rest van het weekend verwacht McLaren hem in de auto te zien.

Monaco weer volgens 'standaard' Grand Prix-schema

Voorheen werden de eerste twee vrije trainingen in Monaco op donderdag verreden, maar tegenwoordig zullen deze sessies plaatsvinden op vrijdag. De eerste vrije training wordt om 14:00 uur verreden, waarna om 17:00 uur de tweede training wordt afgetrapt. Zaterdag vinden de derde vrije training (13:00 uur) en de kwalificatie (16:00 uur) plaats, waarna op zondag de lichten voor de Grand Prix van Monaco zullen doven, net na 15:00 uur.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi