Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lando Norris

McLaren geeft update over gezondheid Norris na missen persconferentie

Lando Norris is nog steeds niet topfit in Monaco. De McLaren-coureur miste de persconferentie voorafgaand aan de vrije trainingen, maar volgens zijn team zal hij wel in actie komen tijdens het Grand Prix-weekend in Monte Carlo.

Norris Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Lando Norris is nog niet volledig hersteld van tonsollitis, een ontsteking van de keelamandelen. De Brit was niet fit tijdens de vorige race in Spanje en heeft ook de persconferentie op vrijdag in Monaco overgeslagen. Hoewel hij nog niet fit is, verwacht McLaren dat hij 'gewoon' zal rijden tijdens de Formule 1-sessies dit weekend.

De Britse renstal verwacht dat Lando 'fit genoeg is om te rijden', maar hij heeft de persconferentie overgeslagen op 'medische gronden', zodat hij zich kan voorbereiden op de eerste twee vrije trainingen in Monte Carlo. Norris zal tweemaal een uur in actie komen op vrijdag en ook de rest van het weekend verwacht McLaren hem in de auto te zien.

Monaco weer volgens 'standaard' Grand Prix-schema

Voorheen werden de eerste twee vrije trainingen in Monaco op donderdag verreden, maar tegenwoordig zullen deze sessies plaatsvinden op vrijdag. De eerste vrije training wordt om 14:00 uur verreden, waarna om 17:00 uur de tweede training wordt afgetrapt.

Zaterdag vinden de derde vrije training (13:00 uur) en de kwalificatie (16:00 uur) plaats, waarna op zondag de lichten voor de Grand Prix van Monaco zullen doven, net na 15:00 uur.

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17