Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst

Opmerkelijk nieuws uit de Formule 3: nieuwbakken McLaren-junior Martinius Stenshorne mag niet meedoen aan de Formule 3-race op Silverstone. Hij heeft namelijk aan een ander kampioenschap deelgenomen zonder voorafgaand schriftelijke toestemming van de promotor of de FIA te hebben.

Martinius Stenshorne
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De donderdag begon nog zo mooi voor Martinius Stenshorne, want er werd aangekondigd dat hij in het McLaren-ontwikkelingsprogramma komt voor zowel de Formule 1 als de IndyCar en Formule E. De 18-jarige Noor, die voor Hitech-Pulse Eight rijdt in de Formule 3, heeft ondertussen al een overwinning op zak, maar mag dus niet meedoen in ronde zeven van het kampioenschap op Silverstone.

De Noorse rookie bleek artikel 10.4 van de sportieve reglementen van de Formule 3 te hebben overtreden door deel te nemen aan een ander kampioenschap zonder voorafgaand schriftelijke toestemming van de promotor of de FIA te hebben. De stewards oordeelden dat het een ernstige overtreding van de sportieve reglementen was en als gevolg daarvan kozen ze ervoor om Stenshorne te schorsen voor dat evenement.

Hetzelfde overkwam ART Grand Prix-rijder Nikola Tsolov, waardoor de Bulgaar de negende race van het Formule 3-kampioenschap aan zich voorbij moet laten gaan op Spa-Francorchamps. Tsolov kwam tot nu toe nog niet verder dan een vierde plek in de sprintrace in Bahrein.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training