Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren op pole voor megadeal met beruchte sponsor

Mastercard wil graag weer als sponsor de Formule 1 in. Het bedrijf, dat krediet- en debetkaarten uitgeeft, schijnt momenteel in gesprek te zijn met drie topteams, waarvan McLaren de meeste kans maakt.

Norris Rain China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mastercard heeft in het verleden al vaker op F1-bolides gestaan. In 1997 kwam het Lola F1 Team op de grid, met titelsponsor Mastercard. Het team wilde eigenlijk pas met ingang van de nieuwe reglementen in 1998 deelnemen, maar de teambaas Eric Broadley gaf aan dat door commerciële druk van de sponsors (vooral Mastercard) het team al in 1997 de entree tot de koningsklasse maakte.

Blamage in 1997

De entree was, op zijn zachtst gezegd, geen succes. Het team wist zich niet te kwalificeren voor de Grand Prix van Australië, de eerste race van het 1997-seizoen. De twee bolides, bestuurd door Vincenzo Sospiri en Ricardo Rosset, zaten maar liefst 11 seconden verwijderd van het tempo in de kwalificatie. Ook toen gold al de regel dat de mannen binnen 107 procent van de kwalificatietijd moesten kwalificeren.

Hierdoor mocht het team niet deelnemen aan de Grand Prix, en werd na dit incident, nog voor de tweede GP van het jaar, de Grand Prix van Brazilië, de stekker uit het project getrokken. Eerst door Mastercard, later moest het team vanwege een schuld van zes miljoen pond het team noodgedwongen verkopen.


En nu, een aantal decennia later, lijkt het merk weer terug te willen keren in de Formule 1, meldt SportBusiness. Mastercard zou in gesprek zijn met Mercedes, Ferrari en McLaren. Laatstgenoemde zou bovenaan het wenslijstje van het bedrijf staan.

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'