Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2023

McLaren rekent op wederopstanding Red Bull: "Geen idee wat ze aan het doen waren"

Lando Norris en Oscar Piastri zien er competitief uit in Abu Dhabi, want het McLaren-duo eindigde op de tweede en derde plaats in de derde vrije training. Toch rekent Zak Brown, de CEO van het team, zich nog niet rijk.

Piastri Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor McLaren staat er een spannend Grand Prix-weekend op de rol in Abu Dhabi. Het team uit Woking verdedigt de vierde plaats in het constructeurskampioenschap ten opzichte van Aston Martin en moet een voorsprong van elf punten over de streep zien te trekken. In de vrije trainingen zag het er alvast goed uit, want Lando Norris en Oscar Piastri doen mee om de bovenste plaatsen. Zak Brown beaamt dat, maar houdt ook een slag om de arm. Red Bull deed nog niet echt vooraan mee, maar dat kan zomaar veranderen.

"Ik denk dat er met brandstof en motorstanden gespeeld wordt, maar we zijn zeker competitief", vertelt Brown bij Sky Sports. "Mercedes ziet er sterk uit en ik denk dat George Russell nog wel wat in zijn mars heeft. Ik heb ook geen idee wat Red Bull aan het doen was. Ik vind het moeilijk om te geloven dat zij er niet zullen staan als het er echt om gaat. Wij voelen ons in elk geval goed."

De flamboyante Amerikaan vindt het bijzonder dat McLaren überhaupt om de vierde plaats in het constructeurskampioenschap strijdt. "Dat had ik aan het begin van dit lange seizoen niet verwacht. Uiteraard is de vierde plaats beter dan de vijfde, waar we uiteindelijk ook mogen eindigen. Daar gaan we voor. Sowieso hebben we een geweldig seizoen achter de rug en leren we veel voor volgend jaar."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na derde training vol gemengde gevoelens voor Verstappen in Singapore