Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren vecht uitslag Formule 1 Grand Prix van Canada aan

McLaren maakt gebruik van het 'right of review' met als inzet de straf voor Lando Norris in de Formule 1 Grand Prix van Canada terug te draaien. Daarmee begint de uitslag van die race licht te wankelen.

Norris Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lando Norris kreeg in de Formule 1 Grand Prix van Canada een tijdstraf van 5 seconden voor 'onsportief gedrag'. Hij zou achter de safety car bewust te langzaam hebben gereden om zo soepel aan te kunnen sluiten achter zijn teamgenoot voor een double stack-pitstop.

Norris viel daardoor terug van P9 naar P13 en na de race gaf hij aan verbaasd te zijn over de straf: "Ik lag drie à vier seconden achter op mijn delta-tijd, maar dat geldt zo vaak en voor iedereen. De pitstop viel vroeger uit dan we hadden gepland, dus ik was eerst helemaal niet van plan om naar binnen te gaan, maar vlak voor de ingang van de pitstraat kwam toch die call", zo legde uit aan Sky Sports.

Nu heeft McLaren dus officieel een 'right of review' aangevraagd. Het team licht die keuze toe: "We steunen de FIA en de stewards en we vertrouwen op hen als ze hun moeilijke taak uitvoeren. We snappen ook dat de beslissingen vaak in korte tijd genomen moeten worden, waarbij complexe scenario's geanalyseerd dienen te worden. We spraken na de race met de stewards om hun overwegingen te begrijpen."

"De FIA beschikt over tools en processen die erop toezien dat er juist gehandeld wordt in een complexe sport en het 'right of review' is zo'n tool. Na de uitleg van de stewards hebben we zelf de kwestie nog eens rustig bekeken, evenals eerdere, soortgelijke kwesties. Aan de hand daarvan geloven we dat we over genoeg bewijzen beschikken om dit proces in gang te zetten."

De 'bewijzen' waar McLaren aan refereert zijn bewijzen die nodig zijn voor de FIA om de zaak opnieuw in behandeling te nemen. Enkel als de FIA het erover eens dat McLaren over overtuigende nieuwe bewijzen beschikt, zal de zaak daadwerkelijk opnieuw in behandeling worden genomen.

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak