Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren vergroot betrokkenheid in het Amerikaanse IndyCar

McLaren Racing heeft een meerderheidsaandeel gekocht in het Arrow McLaren SP IndyCar-team. Het Engelse bedrijf vergroot hiermee haar betrokkenheid in de Amerikaanse raceklasse.

Het merendeel van de aandelen van het IndyCar-team Arrow McLaren SP komt in handen van McLaren Racing. Het Engelse bedrijf is bekend als eigenaar van het McLaren Formule 1-team en ziet kansen in de Amerikaanse raceklasse. Daarom heeft het bedrijf nu 75% van de aandelen gekocht en zal het IndyCar-team nu ook formeel deel uitmaken van de McLaren Racing organisatie. Arrow McLaren SP zal worden bestuurd door een vijfkoppige raad van bestuur, waar Zak Brown, CEO van McLaren, de voorzitter van zal worden. Taylor Kiel is de baas van het IndyCar-team en mag blijven zitten. Hij zal vanaf volgend jaar wel verantwoording moeten afleggen aan Brown. Hoeveel geld er bij deze deal gemoeid is, wordt niet bekend gemaakt.

Resultaten McLaren in IndyCar

Het team van Arrow McLaren SP kende een goed 2021 in de IndyCar. Patricio O'Ward wist twee races te winnen, stond vijf keer op het podium en haalde drie polepositions. De jonge Mexicaan deed lang mee om de titel, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats in het kampioenschap. O'Ward krijgt ook nog zijn kans in de Formule 1. De Mexicaanse coureur zal voor het F1-team van McLaren deel gaan nemen aan de young driver test in Abu Dhabi later dit jaar.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'