Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
McLaren

McLaren waakzaam voor concurrentie tijdens Grand Prix van Japan

Het Formule 1-team van McLaren mag dan een vrij gezonde voorsprong hebben op de rest van het middenveld, de laatste wedstrijden van het jaar zal het blijven strijden om de vierde positie in het klassement niet uit handen te geven.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Vooruitblikkend op de Grand Prix van Japan geeft het team dan ook te kennen dat het zeker nog werk te verzetten heeft om zichzelf te verzekeren van de vierde positie in het klassement. Teambaas Andreas Seidl vertelt dat McLaren hierom niet teveel op anderen zal letten dit weekend, maar het juist wil focussen op zijn eigen prestaties om zoveel mogelijk uit de Grand Prix te halen.

Carlos Sainz erkent dat de competitie in het middenveld dit jaar enorm groot is en dat hij daarom baalt dat hij de laatste wedstrijden niet zo goed heeft gepresteerd: "Na een lastige start van de tweede helft van het seizoen was ik opgelucht een goed aantal punten te scoren in Rusland. Hoewel we daarmee ook onze leiding hebben kunnen uitbouwen, blijft alles dicht op elkaar zitten, dus we blijven pushen tot het einde van het seizoen."

Het team heeft tot op heden 101 punten verzameld in het constructeurskampioenschap, waarvan Carlos Sainz (nu zevende in het klassement) er 66 stuks voor zijn rekening neemt. Met het aantal punten dat het nu heeft, staat McLaren 33 punten voor op zijn dichtstbijzijnde concurrent Renault. Het Formule 1-team van de Franse fabrikant heeft momenteel 68 punten bij elkaar gesprokkeld.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin we uitgebreid vooruitblikken op de voor Honda zo belangrijke GP van Japan.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Japan 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Japan en alle verrichtingen van Max Verstappen.

0 reacties

    Breaking Marko: ‘Zoveel tijd wint Mercedes op Red Bull met het DAS-systeem’