Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes: "Dan moet je concluderen dat Red Bull het beste ontwerp heeft"

Mercedes-topman Andrew Shovlin is van mening dat Red Bull dit seizoen de beste sidepods heeft ontwikkeld. Maar dat zou volgend jaar wel eens anders kunnen zijn, zo legt hij uit.

Verstappen Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met de nieuwe regelementen moesten de F1-teams met het ontwerp voor dit seizoen als het ware vanaf een nulpunt beginnen, hetgeen leidde tot grote verschillen tussen de bolides. Eén van die verschillen zien we bij de sidepods.

Eigenlijk zien we drie verschillende sidepods op de grid: die van Red Bull, Ferrari en Mercedes. De rest van de teams halen 'inspiratie' uit deze ontwerpen, waarbij vaak elementen van de Red Bull-sidepod en de Ferrari-sidepod te zien zijn. Logisch natuurlijk, aangezien die teams de snelste auto's hebben.

Aan Mercedes-topman Andrew Shovlin werd gevraagd wie hij denkt dat de beste sidepods heeft. "Je zou zeggen dat de snelste auto degene is met de het beste concept. Dus op dit moment zal dat Red Bull zijn", zo begint Shovlin tegenover de media, waaronder RacingNews365, waarna hij verder gaat over de sidepods van volgend jaar.

"Waar het volgend jaar heen gaat is moeilijk te zeggen. De regels voor volgend jaar veranderen (ingegeven door porpoising, red.). Dat gaat veranderen hoe de teams hun auto gaan ontwikkelen."

"Wij als team hebben zeker nog niet bepaald hoe onze auto eruit gaat zien. We onderzoeken nog steeds verschillende concepten. Dat proces zal nog wel een tijdje doorgaan, maar we kijken gewoon naar wat ons de beste ontwikkelingskansen biedt binnen die nieuwe regelementen."

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Verstappen is werkelijk helemaal terug, grote verrassing vanuit het achterveld?