Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Mercedes: 'Geen reden om positief te zijn na negen Red Bull-zeges op rij'

Wat zijn de kansen voor Mercedes in de nabije toekomst? Toto Wolff wil in ieder geval niet al te veel hoop vestigen op de laatste races van 2022 én op het nieuwe Formule 1-seizoen.

Hamilton Verstappen USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met nog twee races te gaan dit Formule 1-seizoen heeft het voorheen dominante Mercedes nog altijd geen overwinning achter haar naam staan. Het volgende seizoen komt dichterbij en de Duitse renstal wil niets liever dan weer meestrijden voor overwinningen en wereldkampioenschappen. Toto Wolff blijft echter voorzichtig met zijn voorspellingen.

Dat er nog geen overwinning is voor Mercedes betekent niet direct dat het team slecht bezig is. "We zijn van ver gekomen en we racen nu bijna voor de overwinning", legt Wolff uit aan de media, waaronder RacingNews365. "We racen nu met beide auto's voor het podium en de Ferrari's staan achter ons. Je moet enigszins bescheiden blijven."

Wolff: "Het glas is altijd halfleeg"

Wat zijn de verwachtingen van Wolff voor het team in de komende races? "Je moet nooit te zeker over iets zijn. Voor mij is het glas altijd half leeg en ik bekijk niets van de positieve kant." De Mercedes-teambaas wijst hiermee naar Red Bull en haar zeer dominante optreden. "Ze hebben zojuist negen races op rij gewonnen. Er is nog een lange weg te gaan."

"Maar we hebben de winterstop nog en we zijn goed bezig met de ontwikkeling van de auto. Op bepaalde vlakken zetten we al wat grotere stappen voorwaarts en we doen er alles aan om weer terug te komen in een positie waarin we vechten voor het kampioenschap", aldus Wolff.

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

18 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct