Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: 'Geen reden om positief te zijn na negen Red Bull-zeges op rij'

Wat zijn de kansen voor Mercedes in de nabije toekomst? Toto Wolff wil in ieder geval niet al te veel hoop vestigen op de laatste races van 2022 én op het nieuwe Formule 1-seizoen.

Met nog twee races te gaan dit Formule 1-seizoen heeft het voorheen dominante Mercedes nog altijd geen overwinning achter haar naam staan. Het volgende seizoen komt dichterbij en de Duitse renstal wil niets liever dan weer meestrijden voor overwinningen en wereldkampioenschappen. Toto Wolff blijft echter voorzichtig met zijn voorspellingen. Dat er nog geen overwinning is voor Mercedes betekent niet direct dat het team slecht bezig is. "We zijn van ver gekomen en we racen nu bijna voor de overwinning", legt Wolff uit aan de media, waaronder RacingNews365 . "We racen nu met beide auto's voor het podium en de Ferrari's staan achter ons. Je moet enigszins bescheiden blijven."

Wolff: "Het glas is altijd halfleeg"

Wat zijn de verwachtingen van Wolff voor het team in de komende races? "Je moet nooit te zeker over iets zijn. Voor mij is het glas altijd half leeg en ik bekijk niets van de positieve kant." De Mercedes-teambaas wijst hiermee naar Red Bull en haar zeer dominante optreden. "Ze hebben zojuist negen races op rij gewonnen. Er is nog een lange weg te gaan." "Maar we hebben de winterstop nog en we zijn goed bezig met de ontwikkeling van de auto. Op bepaalde vlakken zetten we al wat grotere stappen voorwaarts en we doen er alles aan om weer terug te komen in een positie waarin we vechten voor het kampioenschap", aldus Wolff.

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst