Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes houdt sprankje hoop Red Bull te verslaan: "Er is een sleutel"

In twee seizoenen slechts één overwinning in de Formule 1 boeken. Dat is de harde realiteit voor Mercedes. Teambaas Toto Wolff houdt zijn hart ook vast voor komend seizoen. Hoewel hij toch een klein kansje ziet om Red Bull te verslaan.

Wolff Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al twee seizoenen moet Mercedes zijn meerdere erkennen in Red Bull. Sinds de reglement-wijzigingen van 2022 heeft het team van Toto Wolff een enorme achterstand op Red Bull en waar Max Verstappen de zeges aaneenrijgt, moet Mercedes het met slechts één zege doen (Russell in Brazilië vorig jaar) in de laatste twee jaren. Dat voorspelt niet veel goeds voor Mercedes, dat Red Bull de laatste maanden ook nog eens de focus al naar 2024 zag verleggen.

"Red Bull begon in 2022 met deze reglementen met een enorm voordeel en was in staat om dat te behouden. Je moet respect hebben voor hun eenheid, je moet veel respect hebben voor hun prestaties, zowel de technische als die van de coureurs", zegt Toto Wolff tegen onder meer RacingNews365. "Ze verslaan onder de huidige reglementen, dat is tegen de verwachtingen, dat is duidelijk."

Maar toch ziet Wolff ook wel mogelijkheden om dichterbij te komen. "Tegelijkertijd hebben we bij McLaren gezien dat een update een seconde winst in rondetijd opleverde. AlphaTauri eindigde sterk en Aston Martin kwam sterk uit de winter. Er is een sleutel is om drastisch meer prestaties te ontgrendelen. Als je er eerlijk naar kijkt, dan zal onze wagen nooit goed genoeg zijn om te strijden voor het kampioenschap. In het voorjaar hebben we besloten dat we terug moesten naar de tekentafel om volgens jaar met iets nieuws te komen. Maar er ligt een Mount Everest voor ons."

Praat mee!

Viaplay
x
Ferrari Slaat grote slag en kaapt twee kopstukken weg bij Mercedes