© Albert Fabrega

Nieuwsoverzicht

Mercedes introduceert grote update bij GP Oostenrijk

28 jun. 2018 14:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Het team van Mercedes pakt dit weekend uit met een flinke geüpdatete W09. Mercedes hoopt daarmee een voorsprong te pakken op de concurrenten van Ferrari en Red Bull.

Mercedes neemt gebied voor de sidepods flink onder handen

Vorige week kreeg Mercedes een flinke boost via de motorupgrade die het met enige vertraging introduceerde. Deze week hoopt hoopt Mercedes opnieuw een flinke stap te zetten met het grootste updatepakket van het seizoen tot nu toe.

De belangrijkste veranderingen worden doorgevoerd in het gebied rond en voor de sidepods. Mercedes lijkt daar de filosofie van Ferrari te kopiëren om zo de luchtstromen rond de auto te optimaliseren en de motor door extra luchtkanalen naar binnen toe zo goed mogelijk te laten presteren.

Een blik op de spiegels leert dat ook die een metamorfose hebben ondergaan. In Frankrijk verscheen Mercedes al met wat langere spiegels, die nu aan het buitenste uiteinde een extra draagsteuntje hebben gekregen vanaf de sidepods. De verbuiging in die draagsteun verklapt dat Mercedes daarmee tevens inzet op extra aerodynamisch gewin.

In het kader van beter goed gejat dan slecht verzonnen, introduceert Mercedes in Oostenrijk aan de achterzijde van de wagen wing endplates die sterk doen denken aan die van McLaren. De achterste vinnen aan de onderzijde lopen door in een rechte lijn naar beneden, waar ze normaal gesproken en nu nog steeds aan de voorzijde naar binnen buigen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen