Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes komt met de schrik vrij na nieuw motorprobleem

Bij Mercedes zal men na afloop van de Qatarese Grand Prix opgelucht adem hebben gehaald. De motor van Valtteri Bottas vertoonde namelijk gebreken, maar de Fin hoeft geen nieuwe gridstraf te incasseren.

De Grand Prix van Qatar liep voor Valtteri Bottas uit op een grote deceptie. De Fin leek met Sergio Perez te gaan strijden om de derde plaats, maar toen werd hij getroffen door een lekke band. Dat gebeurde op de meest ongelukkige plek, namelijk net voorbij de ingang van de pitstraat. Hij moest een ronde lang doorrijden en deed dat op hoge snelheid, waardoor zijn lekke band voor veel schade aan zijn wagen zorgde. Na een pitstop viel hij terug tot ver buiten de punten, en de schade was te groot om zich nog terug te kunnen vechten. Daarom liet zijn team hem terug naar de pitbox komen.

Schade aan motor

Niet alleen was er veel schade aan het bodywork van de Mercedes W12 van Bottas, ook liep zijn motor een flinke deuk op. Een wissel zou hem een aantal plekken straf opleveren, maar volgens zijn team hoeft het niet zo ver te komen. Een woordvoerder laat aan RacingNews365 namelijk weten dat het kapotte onderdeel, een pijp die lekte, buiten het verzegelde gedeelte van de motor zat en dus zonder gevolgen kan worden vervangen. In aanloop naar de Saoedische Grand Prix zal de motor op donderdag worden opgestart voor laatste checks, maar men verwacht niet dat dit problemen op zal leveren. En nieuwe, vierde (!), gridstraf lijkt Bottas dus bespaard te blijven.

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media