Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes moet zich om een bijzondere reden melden bij de stewards in Singapore

Lewis Hamilton moest zich eerder op zaterdag melden bij de stewards in Singapore. Nu moet zijn team zich ook melden, vanwege dezelfde zaak.

Lewis Hamilton moest zichzelf op zaterdag verantwoorden bij de stewards. Hij had mogelijk de International Sporting Code overtreden. Om precies te zijn bijlage L. Die bijlage heeft betrekking op de uitrusting van de coureurs, over het dragen van helmen, brandvrije kleding, HANS-systemen, veiligheidsgordels, maar ook over het dragen van juwelen. Of het daadwerkelijk opnieuw een juwelenkwestie gaat is niet helemaal duidelijk, maar lijkt niet onwaarschijnlijk. Nu moet ook een afgevaardigde van het Mercedes-team zich melden bij de stewards.

Verkeerd ingevuld formulier

Elk Formule 1-team moet voorafgaand aan een raceweekend namelijk een formulier inleveren met informatie en bepaalde vragen. Dit formulier zou bij Lewis Hamilton niet goed zijn ingevuld. Alhoewel er niet wordt gespecificeerd wat er precies fout is, draait het waarschijnlijk wederom om juwelen. Op het formulier moet het team namelijk aangeven dat dat soort zaken allemaal geregeld zijn (dat een coureur geen juwelen draagt). Mogelijk heeft Hamilton dat dus wel gedaan en mogelijk heeft Mercedes dus niet de waarheid vertelt op het formulier dat ze hebben ingevuld. Update: Mercedes heeft 25.000 euro boete gekregen.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'