Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes-modellen hielden geen rekening met Verstappen

Max Verstappen verloor de leiding bij de start van de Franse Grand Prix, maar na de eerste pitstops leidde hij de race weer. Dat had Mercedes niet zien aankomen, de rekenmodellen hadden de Red Bull-coureur onderschat.

Verstappen Frankrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Mercedes wist tijdens de Grand Prix van Frankrijk niet aan Lewis Hamilton uit te leggen hoe het kwam dat Max Verstappen na de eerste pitstops voor hem kwam te liggen. Na afloop van de race krabde men zich nog steeds achter de oren. Trackside Engineering Director Andrew Shovline had er maar één vertwijfelde verklaring voor.

"We dachten dat we met een voorsprong van drie seconden veilig zouden zitten, maar dat was duidelijk niet het geval", zo vertelt hij aan onder andere RacingNews365. "We weten nog steeds niet hoe het kan dat onze modellen dat aangaven, dat is iets dat we moeten onderzoeken."

"Onze modellen hebben de undercut van Max Verstappen van zo'n grote achterstand onderschat", vervolgt hij, terwijl hij benadrukt dat Lewis Hamilton zelf niks anders had kunnen doen: "We hadden geen grotere marge kunnen opbouwen, aangezien Hamilton al alles gaf."

Mercedes zelf echter had kunnen besluiten om Hamilton direct na Valtteri Bottas te laten stoppen, in dezelfde ronde als waarin Verstappen de pits opzocht: "Geen idee of Verstappen dan met ons was meegeklapt, maar ik denk dat dat ons in een betere positie had kunnen brengen."

Helemaal de strategie van Verstappen volgen en ook voor de tweestopper gaan, was voor Mercedes echter géén optie, niet met hoe de race zich ontvouwde: "Verstappen wist ons maar net in te halen aan het einde van de race en Hamilton had bovendien dan ook Perez nog moeten passeren. Dat was voor Lewis natuurlijk lastiger geweest dan voor Max."

Ook interessant:

Was de race van Max Verstappen van begin tot eind foutloos? Nee, Tom Coronel zag 'gelukkig' één foutje, dat hij dan wel weer samen met Red Bull-coureur wist te herstellen, om van de Grand Prix van Frankrijk een overweldigende zegetocht te maken. Dit en meer in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

Viaplay
x
Breaking Albon zegt in actie te komen in Singapore: diensten De Vries lijken niet nodig