Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes start Formule 1-seizoen met motorprobleem

Niet alleen lijkt het Mercedes-chassis minder te zijn dan die van Red Bull, ook op motorisch gebied loopt het team momenteel achter de feiten aan. Dat vertelt teambaas Toto Wolff na afloop van de kwalificatie.

Bottas Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Op elk vlak wordt Mercedes dit weekend vooralsnog afgetroefd door Red Bull. Niet alleen lijkt de Mercedes W12 minder in balans te zijn dan de RB16B, ook de krachtbron achterin de wagen van Max Verstappen was de beste van de twee. Dat merkt Toto Wolff na afloop van de kwalificatie op in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Honda heeft het geweldig gedaan. Ze hebben een krachtbron afgeleverd die extreem competitief is. Kijk maar naar AlphaTauri. We moeten dit verlies gewoon als sportmannen nemen. Je moet gewoon zeggen dat Honda het geweldig heeft gedaan. Punt. Er is geen andere oplossing dan proberen te herstellen", aldus de Oostenrijker, die toegeeft dat Mercedes momenteel zelf met een probleem kampt.

Gevraagd waar Mercedes het aflegt tegen Red Bull, is hij namelijk eerlijk. Ironisch genoeg gaat het om een probleem waar tot aan dit jaar vooral Honda mee kampte. "We verliezen op de stukken van het circuit waar er met een hoge snelheid wordt gereden. We kunnen overduidelijk zien dat we daar toegeven op Honda", zucht Wolff, die spreekt van derating problemen. Het zijn dezelfde problemen die Honda de vorige jaren had, alleen noemden zij het 'clipping'.

Daardoor kan Mercedes niet de gehele kwalificatieronde lang gebruik maken van de extra paardenkrachten (160) die worden opgewekt door de elektrische systemen. "Op dat gebied verliezen we", erkent Wolff. "We zijn nog niet blij met de manier waarop de energie opwekken", zo doelt hij op de hybride systemen. "Er is echter niet een specifiek vlak waarop we alles verliezen ten opzichte van Red Bull."

Gevraagd of hij verrast was door de sterke Honda-motor, reageert Wolff stellig. "Ben ik verrast? Integendeel, zeker niet! Ik denk dat Honda een heel trots bedrijf is en ik was er van overtuigd dat ze alles zouden geven om een geweldige motor te leveren voor hun laatste jaar in de sport. Ze hebben er alles aan gedaan, ze hebben alle mogelijkheden benut om op geweldige wijze te eindigen. Het is een goede motivatie voor ons en ik ben blij voor hen."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje