Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Mercedes-talent looft Verstappen: "Dat is echt ongelofelijk"

Fred Vesti, de reservecoureur van Mercedes, heeft zich positief uitgelaten over Max Verstappen. De Italiaan vindt het ongelofelijk hoe Verstappen met zijn banden omgaat en neemt de Grand Prix van China als voorbeeld.

Verstappen win China 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Er stond geen maat op Max Verstappen in China. De Nederlander reed de concurrentie helemaal zoek in de sprintrace, de kwalificatie én de race en verstevigde zo zijn leiding in het kampioenschap. Fred Vesti, de reservecoureur van Mercedes, zag hoe Verstappen huishield en spreekt in de F1 Nation-podcast van een bijzondere prestatie.

"Max reed een sterke race", vertelt Vesti. "Maar hij liet ook echt zijn snelheid zien in de sprintrace, want hij reed 12 seconden weg in 10 rondjes, volgens mij. Dat is echt ongelofelijk. Het helpt hem ook dat hij in een lange race zijn banden kan sparen in de hogesnelheidsbochten, omdat hij zoveel sneller is dan de rest. Hij gebruikt de banden een procentje minder en dat kan het verschil zijn in een lange stint. De auto is snel, Max is snel, maar het ziet er nóg beter uit omdat hij de banden zo goed managet."

Volgens Vesti is het echt niet zo makkelijk om zo dominant te acteren. "Max straalt vertrouwen uit en als coureur is het lastig om dat op te bouwen. Normaal gesproken gaat het een beetje op en neer met je auto en zijn sommige weekenden sterker dan andere. Maar op dit moment zijn Red Bull en Max zo sterk dat ze maar blijven bouwen en bouwen. Dat helpt hem enorm en ik weet zeker dat hij nu alweer naar de volgende race uitkijkt en het nog beter wil doen."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'