Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

'Onderzoek naar Mercedes-teambaas Wolff vanwege vermeende handel met voorkennis'

Volgens de Canadese media ligt Toto Wolff in Engeland onder de loep na zijn investering in het bedrijf van Aston Martin vorig jaar. De vraag daarbij is of hij heeft gehandeld met voorkennis.

Volgens Canadese media ligt de aankoop van Aston Martin-aandelen door Toto Wolff, die hij in 2020 kocht, onder een vergrootglas. De Mercedes-teambaas kocht destijds 4,77% van de aandelen, dat later 0,95% werd doordat er nieuwe aandelen werden uitgegeven. De aankoop van de Oostenrijker kwam vier maanden nadat Lawrence Stroll, een Canadese zakenman en goede vriend van Wolff, hevig had geïnvesteerd in de autofabrikant.

Volgens het Canadese Journal de Montreal is die aankoop eind vorig jaar onderzocht door de Duitse autoriteiten en is de zaak doorverwezen naar de financiële autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk, waar Aston Martin op de beurs staat.

Racing Point / Aston Martin werkt nauw samen met motorleverancier Mercedes en ook voor de personenwagens van Aston Martin is de relatie aangehaald. De nieuwe Aston Martin-CEO, Tobias Moers, kwam in mei 2020 over van Mercedes en zes maanden nadat Wolff investeerde in de autofabrikant kondigde zijn werkgever Mercedes aan twintig procent aan aandelen te kopen in ruil voor de uitwisseling van technologische kennis.

Sinds die investering van Mercedes is de prijs voor een Aston Martin-aandeel met 60% gestegen en daarom ligt de aankoop van de aandelen door Toto Wolff enkele maanden eerder onder de loep. Wist hij al dat Mercedes zwaarder ging investeren en handelde hij dus met voorkennis?

Het Canadese medium kreeg geen reactie van de Duitse of Britse autoriteiten over een eventueel onderzoek en ook formeel is er nog niets bekend gemaakt. RacingNews365 vroeg Mercedes om een reactie op de vraag of het team meer wist, reageerde een woordvoerder als volgt: "Nee, we hebben hier geen weet van. Alles wat er gedeeld moest worden met de Britse financiële autoriteiten is gedeeld op de momenten waarop dat moest."

Ook interessant:

Crashes gaan Verstappen achtervolgen in tweede seizoenshelft

Zijn crashes kunnen Max Verstappen in de seizoenshelft wel eens achtervolgen, maar dat wil niet zeggen dat hij kansloos is voor de wereldtitel. In de nieuwste podcast van RacingNews365 met F1-kenner Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Joris Mosterdijk, bespreken we de gevolgen hiervan en blikken we uitvoerig vooruit op de Grand Prix van België. Beluister 'm hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

46 reacties

Viaplay
x
Interview Horner exclusief: Red Bull tast in het duister over impact van nieuwe F1-regels