Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes verslaat Ferrari als meest dominante F1-team aller tijden

De dominante periode van Mercedes is vanaf woensdag officieel de langste ooit in de Formule 1. Op die dag heeft het team uit Brackley 2178 dagen de constructeurstitel in handen, een dag langer dan het oude record.

Hamilton Bottas Mugello
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Die langste periode van dominantie stond op naam van Ferrari, dat eveneens zes constructeurskampioenschappen op rij veroverde. In het Schumacher-tijdperk werd de eerste titel gepakt op Suzuka in 1999. Het zou daarna nog zes jaar, en daarmee 2177 dagen, duren tot een ander team het constructeurskampioenschap zou pakken. Renault stootte Ferrari in 2005 van de troon na afloop van de Grand Prix van China.

Langste perioden van dominantie in de Formule 1 aller tijden

Team Constructeurstitel tussen...
Mercedes 2014-2020?
Ferrari 1999-2005
McLaren 1988-1991
Red Bull 2010-2013
Williams 1992-1994

Overigens ziet het ernaar uit dat er dit seizoen nog meer records gaan worden gebroken door Mercedes. Zo staat het team van Toto Wolff op het punt om als eerste team in de Formule 1-geschiedenis zeven jaar achter elkaar kampioen te worden. Gezien de voorsprong van 174 punten op naaste concurrent Red Bull lijkt een zevende titel slechts een kwestie van tijd.

Ook coureur Lewis Hamilton staat op het punt een nieuw record te vestigen in de koningsklasse. De Brit heeft op dit moment negentig overwinningen op zijn naam staan en moet nog twee races winnen om het recordaantal gewonnen races van Michael Schumacher te verbreken. Daarnaast kan Hamilton de Duitser evenaren in het aantal wereldtitels, als hij ook dit seizoen kampioen wordt.

Verstappen, de ideale sportman, haalde in Rusland weer alles uit zijn bolide. Alles over zijn weekend, de wel-niet straf voor Lewis Hamilton en de 'winnende' Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training