Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes waarschuwt Red Bull en McLaren: "Wij willen meer"

Mercedes lijkt eindelijk terug aan kop in de Formule 1 en heeft nu twee keer op rij mogen ruiken aan overwinningen. Volgens het team uit Brackley zijn Red Bull en McLaren zijn gewaarschuwd.

Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes F1

Mercedes komt eraan. Dat is althans de boodschap van het team aan Red Bull en McLaren. Bij de start van dit seizoen had het team van Lewis Hamilton en George Russell een behoorlijke achterstand op de teams vooraan het F1-veld. Maar Mercedes heeft, met succes, gewerkt aan het oplossen van de problemen die de auto teisterden.

Russell pakte poleposition en een podiumplek in Canada, terwijl Hamilton in Spanje voor het eerst dit seizoen zijn gang naar het podium kon maken. De tweede Mercedes eindigde in beide races als vierde, waarmee het team Ferrari nu voorbijgestreefd is in de pikorde. Mercedes staat stevig op de vierde plaats in het constructeursklassement met 151 punten, 86 achter McLaren dat derde staat. 

Technisch directeur Andrew Shovlin waarschuwt de andere teams nu dat Mercedes op jacht is naar meer. "Het is geweldig om beide coureurs tijdens de laatste twee races op het podium te zien staan. Dat is een teken van de vooruitgang die we hebben geboekt met al het harde werk in de fabriek. Maar we willen meer, we willen beter presteren dan die derde plaats. We werken hard, we hebben plannen, er komen nieuwe onderdelen aan en hopelijk pakt dat allemaal goed uit. Oostenrijk is een lastig circuit en het is een sprintrace. Bij een sprintrace heb je dus maar één uur om de auto af te stellen", geeft Shovlin aan.

Coy over upgrades

"Met de recente veranderingen die we aan de auto hebben aangebracht, is het gemakkelijker om ermee te werken. De coureurs zijn veel tevredener over de startopstelling en we hebben minder wijzigingen hoeven door te voeren. Hopelijk beginnen we daardoor goed aan het weekend. Daar heb je twee kwalificatiesessies, twee aparte races, dus er is genoeg om rekening mee te houden. Maar de coureurs, het team, ze genieten allemaal van het racen met de auto die we nu hebben. We vechten voor de grotere punten en we zijn enthousiast om aan de slag te gaan in Oostenrijk."

"We hebben een plan om de auto beter te laten presteren en we hebben de laatste tijd aan een aantal punten gewerkt, zoals aerodynamische en mechanische ontwikkelingen", voegt Shovlin eraan toe. "Die komen er in de komende races aan, dus we willen onze concurrenten niet echt een idee geven van wanneer we met een update komen, omdat ze dan zullen proberen er eerder een te brengen. Maar er komt zeker meer aan."

"We zien dat het gat kleiner wordt en naarmate het kleiner wordt, motiveert het mensen nog meer om kleine ontwikkelingen door te voeren. Als je een paar honderdsten van een seconde aan een auto toevoegt, kom je verder op de grid en dat geeft je de kans om op een betere plaats te eindigen. We zijn er dus volop mee bezig, maar ik kan je nog niet precies vertellen wat de ontwikkelingsplannen voor de komende races zijn."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Ook interessant:

Verstappen bewijst dat Red Bull aan de bak moet

De Grand Prix van Spanje, zo werd gezegd, moest het nodige duidelijk maken over de onderlinge verhoudingen in de Formule 1. Dus welke conclusies kunnen getrokken worden? Het podcastpanel geeft antwoord.

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"