Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Mexico 2022

Mexicaanse Grand Prix pakt groots uit met viering 60-jarig jubileum

Zowel Max Verstappen als Jim Clark wonnen beide driemaal de Mexicaanse GP en zijn daarmee samen de recordhouders in Mexico. Dit jaar hoopt Verstappen voor een vierde overwinning te gaan en misschien zelfs wel de wereldtitel te winnen. Mocht dat gebeuren, zal hij het feest kunnen vieren met zowel Mexicaanse als een groot aantal Nederlandse F1-fans die aanwezig zullen zijn bij de Grand Prix.

Mexico Achtergrond
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In 1962 vond de eerste Grand Prix van Mexico plaats. Zestig jaar later staat de GP nog altijd op de kaart en ook dit jaar is de F1-race weer volledig uitverkocht. Naast de Mexicaanse Sergio Perez-fans, zullen er ook 300 Nederlanders afreizen naar Mexico om Max Verstappen aan te moedigen op weg naar een mogelijke tweede wereldtitel in de Formule 1. RacingNews365 sprak met de marketingdirecteur van de Mexicaanse Grand Prix, Rodrigo Sanchez. Volgens de Mexicaan hebben de Nederlandse fans namelijk wat om naar uit te kijken tijdens de Grand Prix die in oktober verreden zal worden.

"Het is voor ons dit jaar een historische Grand Prix in Mexico en dat willen we op een speciale manier vieren", begint Sanchez nadat we hem hebben gevraagd wat we dit jaar van de race in de Mexicaanse hoofdstad mogen verwachten. "Zestig jaar geleden vond de eerste Grand Prix van Mexico plaats en dat is iets wat gevierd moet worden. Veel F1-fans hebben vaak het idee dat Mexicanen de Formule 1 pas echt zijn gaan volgen door Sergio Perez, maar dat is niet het geval. Onze autosporthistorie is zeer groot en dat willen we graag laten zien aan de rest van de wereld."

"We staan bekend om de activiteiten die we op en rondom het circuit organiseren, maar voor deze zestigste editie willen we ons vooral focussen op de Mexicaanse autosportgeschiedenis. Die is zeer rijk en daarom zijn we bezig om vanuit de hele wereld bolides naar Mexico te halen die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de Mexicaanse autosport. Zo hebben we ervoor gezorgd dat we de F1-bolides waar Ricardo en zijn broer Pedro Rodriguez in hebben gereden te bewonderen zullen zijn. Dat is geweldig, omdat dit de link is naar de eerste Mexicaanse Grand Prix, die in 1962 werd verreden."

Het circuit in Mexico City, Autodromo Hermanos Rodriguez, is vernoemd naar de twee bekende Mexicaanse autosportbroers. "Voor de fans geeft dit een uitstekende kans om deze wagens in het museum te bekijken, samen met nog vele andere bolides die de historie van de Mexicaanse autosport hebben gekleurd. Daarnaast zorgen we er met de F1-organisatie voor dat vele van deze wagens enkele ronden op het circuit zullen rijden. Dat maakt het een speciale en unieke gelegenheid, aangezien deze wagens normaal gesproken in het bezit van particulieren zijn die op andere plekken in de wereld wonen. Daardoor zullen de wagens waarschijnlijk maar éénmalig bij elkaar komen en dus is het voor autosportfans een prachtige kans om dit mee te kunnen maken."

Er zaten 500.000 mensen klaar om tickets te kopen. Dat zegt genoeg over de Mexicaanse autosport-fan

- Rodrigo Sanchez

De Mexicaanse Grand Prix is al jarenlang stijf uitverkocht en dit zal volgens Sanchez in de komende jaren niet veranderen. "Het was absurd om te zien hoe snel de tickets over de toonbank vlogen. Binnen enkele minuten waren alle tickets namelijk al verkocht. Er zaten 500.000 mensen klaar om tickets te kopen; dat zegt genoeg over de belangstelling van de Mexicaanse autosportfan." Een van de redenen dat de sport zo populair is in Mexico, is Sergio Perez. De 32-jarige coureur rijdt bij een topteam en dat heeft de belangstelling van de F1-fans in Mexico nog groter gemaakt volgens Sanchez.

"Formule 1 was al ontzettend populair in Mexico, maar sinds Perez voor Red Bull rijdt, is de interesse van de mensen alleen maar toegenomen. Ze hopen namelijk dat hun landgenoot de race kan gaan winnen. Dat is mooi om te zien en tegelijkertijd vind ik het leuk dat de Mexicanen daardoor eigenlijk een soort familie zijn van de Nederlandse F1-fans. We juichen namelijk beiden voor een coureur die voor Red Bull rijdt en beide groepen hopen dat Red Bull eerste en tweede wordt tijdens de F1-races. Daarom is het denk ik een logisch gevolg dat we dit jaar 300 Nederlandse fans mogen verwelkomen. Zij hopen allemaal op succes voor Verstappen en het is mogelijk dat hij in Mexico zijn tweede wereldtitel zal veroveren."

"Daar zijn wij op dit moment nog niet mee bezig, maar mocht de kans er zijn dat het gaat gebeuren, zullen we natuurlijk kijken naar of we de Nederlandse fan nog meer kunnen bieden. Op dit moment zijn er zoals tijdens andere seizoenen genoeg activiteiten die we organiseren op en naast de baan, maar wie weet zouden we in die situatie nog met iets speciaals kunnen uitpakken."

De woorden van Sanchez over de activiteiten op en rondom het circuit zijn niet gelogen. In de F1-paddock wordt namelijk altijd uitvoerig gesproken over de befaamde Mexicaanse Grand Prix en andere organisatoren lijken mee te gaan in de trend die de Mexicanen hebben opgezet. Zij waren een van de eerste Grands Prix die activiteiten organiseerden in de paddock en in 2022 zijn veel andere GP-organisaties ook die weg ingeslagen. "Ik weet niet of andere organisatoren nu zoveel naar ons kijken, het is meer dat we als organisaties zijnde altijd goed met elkaar in contact zijn."

"We zien elkaar zo'n twee keer per jaar en dan blijf je altijd met elkaar in gesprek over hoe alles verloopt in de voorbereiding tijdens een GP of juist tijdens een GP-weekend. Op die manier proberen we elkaar allemaal te helpen en leren we van elkaar. Wat dat betreft is er geen concurrentie tussen de promotors, we zitten allemaal op één lijn."

Duidelijk is in ieder geval dat de Mexicaanse GP wederom een interessant evenement zal worden en ongetwijfeld zal de race de komende jaren op de F1-kalender blijven staan. "We hopen zeker dat we op de kalender blijven staan. Zowel de F1-organisatie als wij organisatoren hebben de intentie om door te gaan met elkaar. De gesprekken verlopen goed en hopelijk kunnen we snel met nieuws komen over de toekomst. Voor nu ligt de focus vooral op de GP en hopen we de Nederlandse F1-fans een prachtige tijd in Mexico te bezorgen", aldus een zeer optimistische Sanchez.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Verstappen is werkelijk helemaal terug, grote verrassing vanuit het achterveld?