Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Mick Schumacher eert vader Michael met 'naamsverandering'

Het is iets dat in de Formule 1 niemand is ontgaan. De naam M. Schumacher is teruggekeerd in de Formule 1. Mick debuteert en zelfs de tijdenlijst met afkortingen van namen doet als vanouds vertrouwd aan.

Ew X Ujeu XMA El Eyz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Tijdens een officiële Formule 1-sessie kun je de tussenstand doorgaans in de gaten houden door de kolom met naamafkortingen links in beeld in de gaten te houden. Hetzelfde geldt voor live-uitzendingen in de Formule 2.

Mick Schumacher werd vorig jaar in die klasse onder de F1 nog aangeduid als 'SCH', maar in de Formule 1 niet meer. In de tijdentabel staat nu de naam 'MSC', gelijk aan de afkorting die werd gevoerd voor vader Michael Schumacher toen hij nog in de Formule 1 reed. Een bewuste keuze van de jonge debutant.

Gevraagd of dat is om die naam vrij te houden voor een mogelijk F1-debuut van zijn neef David Schumacher, antwoordt hij ontkennend: "Ik wilde zelf heel graag die afkorting MSC. Ik heb er een speciale, emotionele band mee. En ik denk ook dat het voor iedereen die naar de tijdenschermen kijkt mooi is om die naam terug te zien", aldus de Haas F1-coureur in gesprek met onder andere RacingNews365.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"