Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Mogelijk nieuwe geldschieters voor Red Bull-sponsor Aston Martin

Red Bull heeft momenteel in Aston Martin niet alleen een hoog aangeschreven sponsor, samen met de Britse sportwagenfabrikant werkt het bijvoorbeeld ook aan enkele super- en hypercars. Dit kan mogelijk veranderen als het automerk aandelen van het bedrijf zal verkopen aan Racing Point-eigenaar Lawrence Stroll en/of Geely.

Aston martin red bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De Britse sportwagenfabrikant Aston Martin, hoofdsponsor van het Formule 1-team van Red Bull, maakt een lastige periode door. Sinds het in 2018 de aandelenmarkt heeft betreden, heeft het merk tachtig procent aan waarde verloren. Daarnaast wil het ook met de verkopen niet vlotten, Aston Martin verkocht in 2019 een kleine tien procent minder dan een jaar eerder.

Aston Martin is dan ook naarstig op zoek naar nieuwe geldschieters die het bedrijf weer gezonder kunnen maken. Nadat Lawrence Stroll, vader van Formule 1-coureur Lance Stroll, eerder in verband werd gebracht met een flinke investering van ruim 200 miljoen euro, lijkt nu ook de Chinese automaker Geely interesse te hebben om een aandeel te nemen in de sportwagenfabrikant.

Volgens de Financial Times overweegt Geely, tevens de eigenaar van Volvo en Lotus en aandeelhouder van Daimler, eveneens om geld te investeren in Aston Martin. Het is vooralsnog onduidelijk wat precies het doel is van de mogelijke investering: mogelijk wil Geely een technische samenwerking, maar simpelweg een aandeel nemen in het bedrijf behoort ook tot de mogelijkheden.

Als Stroll dan wel Geely inderdaad een aandeel zal nemen in Aston Martin kan dit gevolgen hebben voor zijn activiteiten in de Formule 1. Stroll, eigenaar van het Formule 1-team van Racing Point, zal dan wellicht Red Bull vervangen als partner van Aston Martin in de koningsklasse van de autosport.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Vasseur Ferrari van een andere planeet tijdens de testdagen