Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Morbidelli weerstaat de druk van de Suzuki-rijders en wint de Grand Prix van Teruel

Franco Morbidelli heeft zondag de Grand Prix van Teruel gewonnen, de Italiaan hield het Suzuki-team op het circuit van Aragon knap achter zich. Alex Rins werd namelijk tweede en Suzuki-teamgenoot Joan Mir pakte de derde plaats.

21 franco morbidelli ita dsc7497 gallery full top fullscreen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Franco Morbidelli heeft zijn tweede MotoGP-race van het jaar gewonnen. De Italiaanse pupil van de VR46-academy bleef Suzuki-rijders Alex Rins en Joan Mir voor op het in Spanje gelegen circuit van Aragon. Mir neemt door zijn derde plek de leiding in de strijd om het wereldkampioenschap over van Fabio Quartararo. De Fransman kwam niet verder dan een achtste plek.

Takaaki Nagakami kon niet lang genieten van zijn poleposition, de Japanner schoof al in de eerste ronde onderuit. In het achterveld kwamen ook Brad Binder en Jack Miller in aanraking met elkaar, waardoor ook zij beide al in de eerste ronde de race moesten verlaten. Alle drie de coureurs zijn fysiek in orde na de stevige crashes.

Niet veel later werd het duidelijk dat WK-leider Fabio Quartararo wederom een lastige race tegemoet zou gaan. De Fransman kreeg het net als de voorgaande race op het circuit van Aragon niet voor elkaar om zijn race-afstelling in orde te krijgen, waardoor hij steeds verder naar achter in veld zakte. Daar profiteerde Joan Mir optimaal van. De Suzuki-rijder werd derde en dat was genoeg om de leiding in het kampioenschap over te nemen. Ondanks dat Mir dit seizoen nog geen MotoGP-race heeft gewonnen, gaat de Spanjaard aan de leiding van het kampioenschap met maar liefst 14 punten voorsprong op Quartararo.

Vooraan vochten Morbidelli en Rins een mooi gevecht uit om de overwinning tijdens de tweede race op het circuit van Aragon. Ondanks dat Morbidelli lange tijd aan de leiding van de race reed, leek het er halverwege de Grand Prix op dat Rins de beste papieren in handen had. De Suzuki-rijder was hard op weg om het gat met Morbidelli te dichten, maar in de laatste ronde deed de Italiaan er nog een schepje bovenop. Dat bleek uiteindelijk voldoende te zijn om de twee Suzuki-rijders achter zich te houden.

MotoGP Grand Prix van Teruel 2020

Pos Coureur Merk
1. Franco Morbidelli Yamaha
2. Alex Rins Suzuki
3. Joan Mir Suzuki
4. Pol Espargaro KTM
5. Johann Zarco Ducati

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training