Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
MotoGP nieuws

MotoGP-coureur geschorst wegens dopinggebruik

Andrea Iannone is door de Internationale motorbond (FIM) voorlopig geschorst voor het gebruik van een verboden middel. Er is tijdens een controle in het weekend van de GP van Maleisië in november van dit jaar een verboden stof gevonden in de urine van de Aprilia-rijder.

De FIM wil nog niet aangeven welk middel de flamboyante Italiaan heeft gebruikt, maar het laboratorium in Dresden heeft aan de FIM gecommuniceerd dat het om een middel gaat dat staat op de dopinglijst. Iannone is inmiddels op de hoogte gebracht van de voorlopige schorsing en heeft de mogelijkheid aangeboden gekregen om een B-staal te analyseren.

Mochten er in de B-staal ook verboden stoffen gevonden worden riskeert de oud Ducati-rijder een definitieve dopingschorsing en komt het vervolg van zijn carrière in gevaar. In het verleden werd bijvoorbeeld Anthony West door de FIM bestraft wegens dopinggebruik. De voormalig MotoGP-rijder werd in 2013 voor 18 maanden geschorst. Een dergelijke straf zou fataal zijn voor Iannone aangezien het MotoGP-circus in maart alweer van start gaat.

Eerder dit seizoen kwam Iannone al op bijzondere wijze in het nieuws, toen moest hij namelijk de testdagen in Maleisië aan zich voorbij laten gaan omdat hij last zou hebben gehad van de naweeën van een schoonheidsoperatie.

0 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez