Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

MotoGP-Stiermarken: Eerste poleposition ooit voor Espargaro en KTM

Pol Espargaro heeft zijn eerste poleposition ooit veroverd in de MotoGP-klasse. De Spanjaard stuurde zijn KTM-machine naar de eerste plaats, voor Takaaki Nakagami en Johann Zarco. De pole van Espargaro betekende ook de eerste poleposition voor KTM in de MotoGP.

44 pol espargaro Oostenrijk 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Pol Espargaro heeft verrassend genoeg de poleposition veroverd tijdens de MotoGP Grand Prix van Stiermarken. De Spanjaard reed een sublieme ronde die net voldoende was om Honda-rijder Takaaki Nakagami achter zich te houden. Johann Zarco eindigde de sessie als derde, maar zal zondag vanuit de pitstraat moeten starten. Zarco werd eerder dit weekend namelijk bestraft voor zijn crash met Franco Morbidelli tijdens de Grand Prix van Oostenrijk van vorige week. Zijn plek op de eerste startrij zal zondag worden ingenomen door Joan Mirr die zijn Suzuki-machine naar de vierde plek stuurde.

Q1
In het eerste gedeelte van de kwalificatie was er direct een spannende strijd om de laatste twee plaatsen die recht geven op het tweede gedeelte van de kwalificatie. Lange tijd leek de winnaar van de Grand Prix van Tsjechië, Brad Binder de man te zijn die door zou gaan, maar de Zuid-Afrikaan zag zowel Danilo Petrucci als Johann Zarco zijn tijd nog verbeteren. Ook Valentino Rossi leek nog onder de tijd van de KTM-rijder te komen, maar de rijder met het nummer 46 schoot in de voorlaatste bocht onderuit. De Italiaan kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar zal de race zondag vanaf plek 14 moeten aanvangen.

Q2
Tijdens het tweede gedeelte van de kwalificatie werd het direct duidelijk dat een aantal rijders geen risico's wilde nemen in hun eerste stint. Met name de Ducati-rijders lieten nog niet het achterste van hun tanden zien. Dat werd duidelijk toen Miller in zijn tweede run direct de derde tijd wist neer te zetten, achter hem profiteerde Espargaro enigszins van de slipstream van de Australiër en dat bracht de Spanjaard naar de snelste tijd. Die tijd bleek uiteindelijk ook goed genoeg te zijn om de poleposition te veroveren. Honda-rijder Nakagami leek nog op weg te zijn naar een verbetering van de tijd, maar de Japanner maakte een fout en kwam met beide banden buiten het circuit. Daardoor werd de tijd van Nakagami al gedurende zijn ronde gecanceld.

Zondag zal de Grand Prix van Stiermarken om 14:00 van start gaan.

Uitslag kwalificatie MotoGP Grand Prix van Stiermarken 2020

Pos. Coureur Team
1. Pol Espargaro KTM
2. Takaaki Nakagami Honda
3. Johann Zarco Ducati
4. Joan Mir Suzuki
5. Jack Miller Ducati

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'