Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

'Naamgever Alfa Romeo heeft optie tot koop Sauber afgedwongen'

Sauber is niet meer, het team uit Hinwil heet tegenwoordig Alfa Romeo Racing. Het Italiaanse merk is in de Formule 1 gestapt omdat moederbedrijf FIAT Chrysler dat graag zag gebeuren. Alfa Romeo heeft echter voorlopig slechts de naam van het team gekocht, om in een later stadium mogelijk de complete handel over te nemen.

Voor naar verluidt zes miljoen euro heeft Sauber haar naam laten wijzigen naar Alfa Romeo Racing. De FIAT Chrysler-groep denkt meer inkomsten te kunnen genereren met de nieuwe teamnaam.

Volgens het Duitse Auto Bild heeft de FIAT Chrysler-groep een optie tot koop afgedwongen. Het bedrijf, dat onder meer Ferrari beheert, kan tot komende zomer bepalen of Sauber Motorsport AG daadwerkelijk wordt gekocht.

De wagens waarin Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi mogen dan Alfa Romeo heten, ze worden geproduceerd in de Sauber-fabriek, die in het Zwitserse Hinwil staat. Sauber heeft momenteel nog alle rechten in handen, behalve uiteraard het naamrecht.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na knotsgekke GP Australië