Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Nederlands raceteam zoekt met nieuwe competitie naar racetalent

Het Nederlandse raceteam MP Motorsport gaat op zoek naar nieuw racetalent. Het team start dit jaar een competitie waarmee het een onontdekt racetalent een kans wil geven op een carrière in de autosport.

Verschoor macau
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA F3

Het initiatief van MP Motorsport laat iedereen van zeven tot zestig jaar deelnemen aan de competitie. Voor de winnaar boven de zestien jaar is een seizoen in de Spaanse Formule 4 of de Ford Fiesta Sprint Cup weggelegd. De winnaars in de categorie onder de zestien krijgen een kart, de benodigde kleding en mogen een jaar lang karten bij de club van Strijen.

De competitie is opgedeeld in vijf ronden, waarbij de deelnemers onder de zestien jaar enkel meedoen aan de eerste twee. Iedereen begint in de simulator, de vijftig snelste racers stromen vervolgens door naar de karts. Na deze tweede ronde stappen de jongste deelnemers uit de competitie, waarvan de snelste coureurs naar huis gaan met de mooie prijzen. In de leeftijdscategorie onder de elf winnen tien deelnemers een kart, tot zestien jaar zullen nog eens vijf deelnemers met een kart naar huis gaan.

Daarna strijden de overgebleven deelnemers verder in de derde ronde: een knock-out kartcompetitie. Hier zullen de vijf sterkste coureurs boven komen drijven. In de vierde ronde nemen deze vijf deelnemers het tegen elkaar op in een Ford Fiesta. De coureurs halen in deze ronde ieder hun racelicentie, maar enkel de beste twee gaan door naar de laatste en beslissende ronde.

In de twee dagen durende finale nemen laatste twee coureurs het wederom tegen elkaar op in een Ford Fiesta. Op de laatste dag zal de winnaar de absolute hoofdprijs mogen claimen: één volledig seizoen in de autosport. Een jaar in de Formule 4 ligt in het verschiet voor de winnaar, tenzij deze langer is dan 1,85 meter – in dat geval wordt het een seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup.

Inschrijven eenvoudig, maar gratis is het niet. Iedereen die wil deelnemen aan de competitie, zal eerst 5.000 euro moeten overmaken naar MP Motorsport. Daar wordt namelijk de prijs van betaald. Overigens is het niet mogelijk je in te schrijven als je al een racelicentie hebt, MP Motorsport is op zoek naar coureurs die nog geen ervaring hebben. Iedere categorie heeft ruimte voor honderd deelnemers.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez