Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Nederlandse F1-fans vellen oordeel over incident Verstappen en Norris

Het akkefietje tussen Max Verstappen en Lando Norris in de slotfase van de GP van de Verenigde Staten zorgde voor veel gespreksstof in de Formule 1-wereld. Ging Verstappen te ver naar buiten of haalde Norris ongeoorloofd in?

Verstappen Norris Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Geen P3 voor Lando Norris, maar een tijdstraf van vijf seconden en daardoor een vierde plek. Dat uitgerekend titelrivaal Max Verstappen profiteerde van de straf van de McLaren-coureur, gooide nog meer zout in de wond van Norris. Want in plaats van in te lopen op Verstappen, breidde de Red Bull-rijder zijn voorsprong in het wereldkampioenschap uit naar 57 punten. 

Maar na de finish was vooral de straf voor Norris het gesprek in paddock. Want ging Verstappen wel niet heel erg ver naar buiten? Hij belandde immers ook buiten de baan. Of haalde Norris inderdaad in terwijl hij buiten de baan was en had hij eigenlijk beter Verstappen die derde plek kunnen teruggeven? 

RacingNews365 vroeg het de Nedelrandse F1-fans en zijn zijn heel duidelijk in hun oordeel. Van de ruim 15.000 (!) stemmers vindt meer dan 52 procent dat Norris inderdaad schuldig was aan het incident. 40 procent van de stemmers vindt eigenlijk dat er niemand een straf verdiende en dat de stewards het af hadden moeten doen als een race-incident. Een kleine groep (7 procent) vindt dat Verstappen de schuldige was.

Bekijk hieronder nog eens het bewuste moment.

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Red Bull geeft uitleg over gebrek aan snelheid Verstappen