Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Circuit Zandvoort

Nederlandse Formule 1-race moet ultieme race-ervaring worden

De Grand Prix van Nederland keert in 2020 terug op de Formule 1-kalender en de organisatie van het festijn is momenteel druk bezig met alle voorbereidingen. In een persmoment op Circuit Zandvoort, waarbij RacingNews365 aanwezig was, geeft directeur Robert van Overdijk uitleg over de zaken.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Alles loopt gesmeerd bij de organisatie van de Dutch Grand Prix, zo vertelt directeur Robert van Overdijk ten overstaan van RacingNews365. Hoewel de voorbereidingen momenteel nog in volle gang zijn, zal er op de baan spoedig weer geracet kunnen worden.

"We streven ernaar om de baan in februari weer in gebruik te kunnen nemen. Vanaf april zullen we aan de slag gaan met de opbouw van het evenement, dat neemt zo'n vier à vijf weken in beslag. We hebben met alles rekening gehouden in de planning, ook een eventuele strenge winter", vertelt Van Overdijk. "Momenteel zijn er geen twee plekken op het circuit waar niet aan wordt gewerkt, vandaag zijn er al ruim honderd mensen aan het werk."

De organisatie van de Grand Prix heeft ambitieuze doelstellingen voor de terugkeer van de Formule 1. "We zijn niet van plan om een traditionele Grand Prix te organiseren. Het moet meer zijn dan een Formule 1-race, het moet een geweldig festival worden, waarbij we drie dagen lang een uitverkocht huis hebben. Het wordt het 'Ultimate Racing Festival'. We willen laten zien waar we zo goed in zijn, het organiseren van grote evenementen", aldus Van Overdijk.

Het moet een unieke ervaring worden, zo legt Van Overdijk uit, maar wat er allemaal precies te doen zal zijn, dat wil hij vooralsnog niet delen. In een later stadium zal hierover meer bekend gemaakt worden.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP van Nederland nieuws

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Nederland vind je hier

0 reacties

    Breaking Verstappen: "Record Hamilton verbreken wordt niet gemakkelijk"