Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'

Adrian Newey staat aan de vooravond van een overstap naar Aston Martin. Inmiddels wordt ook steeds meer bekend hoe het contract van de topontwerper eruit gaat zien. Qua salaris hoeft Newey voorlopig in ieder geval niet te klagen.

Adrian Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Adrian Newey vertrekt na dit seizoen bij Red Bull. Dat is inmiddels al maanden bekend, maar waar zijn toekomst ligt, was lange tijd onduidelijk. RacingNews365 kon eerder al melden dat de legendarische ontwerper voor de GP van Azerbeidzjan wordt gepresenteerd bij Aston Martin en komend jaar al in Silverstone gaat beginnen.

Inmiddels komt ook naar buiten hoe het contract van Newey eruit komt te zien. De BBC meldt dat de Brit een contract voor vijf jaar bij het team van Lawrence Stroll gaat tekenen, ter waarde van maar liefst 30 miljoen pond per jaar inclusief bonussen.

In die vijf jaar gaat Newey dus een slordige 150 miljoen pond verdienen bij het team van Fernando Alonso en Lance Stroll. Het is een volgende stap in het ambitieuze project van Lawrence Stroll om van Aston Martin een winnend team te maken.

Bij Aston Martin zal Newey herenigd worden met Dan Fallows. De Britse aerodynamica-engineer werkte tussen 2006 en 2021 samen met Newey bij Red Bull en stapte in 2022 over naar Aston Martin. Verder zal in oktober ook de voormalige directeur van de motorafdeling van Mercedes, Andy Cowell, in dienst treden bij het ambitieuze team. Vanaf 2026 rijdt Aston Martin met Honda-motoren.

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld