Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Niet Verstappen, maar Hamilton door jury verkozen tot beste coureur van 2019

Niet Max Verstappen maar Lewis Hamilton is door een panel van vijf juryleden uitgeroepen tot de beste coureur van het 2019-seizoen. Het duo stond op eenzame hoogte in de ranglijst.

Hamilton Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Vijf juryleden hebben Max Verstappen op de officiële Formule 1-site uitgeroepen tot de een-na-beste coureur van het seizoen. Lewis Hamilton ging er met het predicaat 'beste coureur' van het jaar vandoor in de zogeheten Formula 1 Power Rankings.

Deze ranglijst wordt bepaald aan de hand van de prestaties van de coureurs zonder dat er naar hun materiaal wordt gekeken. Na afloop van elke Grand Prix gaven vijf experts hun oordeel over elke coureur op een schaal van één tot tien, waar uiteindelijk voor een coureur een maximale score van 50 punten per raceweekend uitrolde.

Tot aan de laatste race van het seizoen stond Max Verstappen bovenaan de lijst, maar door een perfecte score van Hamilton in Abu Dhabi haalde de wereldkampioen zijn Red Bull-rivaal op het laatste moment in.

Achter de twee kemphanen is het Carlos Sainz die de laatste 'podiumplek' bezet, gevolgd door zijn teamgenoot Lando Norris, Charles Leclerc en Alexander Albon. Grote afwezige in de lijst is Sebastian Vettel, die als enige coureur uit een topteam niet tussen de beste tien coureurs stond.

De complete top tien en hun gemiddelde beoordelingen zijn hieronder terug te lezen.

De top tien beste coureurs volgens de F1-jury

Pos. Coureur Team Gemiddelde
1. Hamilton Mercedes 43.7
2. Verstappen Red Bull 43.4
3. Sainz McLaren 41.8
4. Norris McLaren 40.3
5. Leclerc Ferrari 39.9
6. Albon Red Bull 39.4
7. Bottas Mercedes 39.0
8. Perez Racing Point 38.2
9. Ricciardo Renault 37.7
10. Kvyat Toro Rosso 37.2

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training