Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Nieuwe gridstraffen dreigen voor Leclerc na wisselen diverse onderdelen

Leclerc staat nog twee keer extra op scherp voor de rest van het Formule 1-seizoen. Niet alleen wat betreft zijn motor zit hij nu op het maximale aantal onderdelen, maar ook qua uitlaat en versnellingsbak.

Leclerc Hungary rain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Charles Leclerc stond al op scherp als het aankomt op alle mogelijke motoronderdelen, op zijn uitlaat na. Daar is verandering in gekomen nu hij tijdens het dertiende raceweekend van het jaar al een beroep moet doen op zijn achtste uitlaat. Dat is de maximale toegestane hoeveelheid. Bij het ingebruik nemen van een negende exemplaar zal hij vijf plaatsen straf krijgen.

Hetzelfde geldt voor zijn versnellingsbak. In navolging van zijn concurrent Max Verstappen besloot ook Ferrari dit weekend om een versnellingsbak vervangen. Hij is nu bezig aan zijn vierde exemplaar, wat betekent dat hij ook op dit vlak tegen een straf aan zal lopen mocht er in de resterende negen raceweekenden nog een beroep worden gedaan op een vijfde exemplaar.

Ook interessant:

Falend Ferrari legt Verstappen geen strobreed in de weg

Max Verstappen won in Frankrijk, terwijl Charles Leclerc door het ijs zakte. Kan de Red Bull-coureur de titel nog mislopen? Wat zijn zijn kansen volgend raceweekend in Hongarije? Dat en meer bespreken Tim Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast. Beluister 'm hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken