Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe Haas F1 is halve Ferrari

Het Formule 1 team van Haas F1 staat ook te boek als een B-team van Ferrari. Ondanks dat de Amerikanen altijd volhouden dat ze zelf hun bolides ontwerpen, zijn de gelijkenissen met de Ferrari's vaak groot.

Gisteren werd de nieuwe Haas F1 VF-18 gepresenteerd. Direct viel op dat er volop onderdelen van de Ferrari van 2017 aanwezig waren. De voorkant van de auto leek als twee druppels water op de Italiaanse bolide van 2017. Daarnaast vertoonden ook de sidepods, airbox en diverse andere onderdelen grote gelijkenissen. Formule 1 expert James Allen stelt dat liefst 90% van de onderdelen afkomst is uit Italië. " Teambaas Steiner vertelde dat 90% van de onderdelen afkomstig zijn uit Italië. Het team heeft een afdeling in de buurt van chassisbouwer Dallara waar de auto geassembleerd worden. Vanuit daar wordt de auto vervoerd naar Banbury in Engeland om samengebouwd te worden." " De auto wil vervolgens naar Barcelona worden verscheept op 21 februari." Als we de Haas F1 van 2018 naar de Ferrari van 2017 zetten dan valt direct de voorkant van de auto op. De neus van de auto en de voorvleugel zijn nagenoeg identiek aan elkaar. In het shot van de bovenkant is dit duidelijk zichtbaar.

Zetten we de beide auto's gezien vanuit de zijkant boven elkaar dan gaan de gelijkenissen verder. De opwaartse lijn van de neus is identiek aan bolide van Ferrari. De vorm van het chassis is nagenoeg identiek tot aan de airbox van de auto. Haas komt in 2018 ook uit met de hoge sidepods die Ferrar introduceerde. De vorm van het achterbodywork en de motorkap zijn licht afwijkend, wat het gevolg is van de komst van de nieuwe Ferrari powerunit en versnellingsbak.

Het principe van de door Ferrari in Maleisië geïntroduceerde revolutionaire airbox met drie openingen is nu ook door Haas F1 overgenomen. De vorm is wel wat anders, als gevolg van de nieuwe Ferrari motor en benodigde koeling.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"