Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
James Vowles

Nieuwe Williams-teambaas benadrukt geen Mercedes-spion van Wolff te zijn

James Vowles is de nieuwe teambaas van Williams. De voormalig Mercedes-man staat voor een grote uitdaging en insinuaties dat hij van Williams een mini-Mercedes gaat maken, schuift hij direct van tafel.

Wolff Vowles
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes is een van haar kopstukken, James Vowles, verloren aan Williams. De man die bij Mercedes de hoofdverantwoordelijke was voor de strategie maakt de overstap naar het iconische team, waar hij teambaas wordt. Hij verzekert echter dat hij vanaf zijn eerste minuut in de Williams-fabriek alleen nog maar aan dat team zal denken.

De strateeg maakte sinds 2013 deel uit van het zeer succesvolle Mercedes-team, maar maakt nu dus de overstap. Williams en Mercedes hebben onderling een korter lijntje dan andere teams meestal hebben. Niet alleen rijdt Williams met Mercedes-motoren, maar ook de versnellingsbak wordt ingekocht bij de Silver Arrows. Verder delen ze reservecoureurs en zagen we in het verleden Bottas en Russell overkomen van Williams naar Mercedes.

Dubbelspion Vowles?

Nu Vowles de overstap gaat maken lijken de banden alleen maar inniger te zullen worden. De strateeg benadrukt echter dat hij geen dubbelspion zal spelen. "Ik zou Williams niet als mini-Mercedes bestempelen. Williams is een zeer onafhankelijk team met haar eigen geschiedenis en erfgoed."

"Williams is een onafhankelijke organisatie en of ik succesvol ga zijn, hangt af van het werk dat ik lever en dat werk moet onafhankelijk van Mercedes zijn. Dat betekent niet dat Mercedes en Williams niet onderling zullen samenwerken in een bepaalde vorm, want die samenwerking was er al voordat ik hier kwam. Ik moet doen wat het beste voor Williams is."

Als voorbeeld wijst hij naar een ontmoeting die hij een decennium geleden had met de Britse geheime dienst: MI6. "Een interessante analogie die ik wil gebruiken is mijn ontmoeting met MI6 tien jaar geleden. Toen hebben we gesproken over alle technieken in de Formule 1. Veel komt overeen met hun werk (van de geheime dienst, red.), maar iets dat niet overeenkomt, is het concept van dubbelspion."

"Zodra ik bij wijze van spreke dat gloednieuwe Williams-shirt aantrek, is dat waar ik ben en waar mijn loyaliteit ligt. Daar uit voort zal het succes van mij en het team komen. Er is geen mini-Mercedes of B-team, of wat dan ook. Het gaat erom dat ik op mijn eigen twee benen sta en een succesvolle organisatie om me heen bouw", aldus Vowles.

Ook interessant:

Waarom hebben Formule 1-auto's geen airbags?

Sinds 1980 zorgen de airbags in personenauto's ervoor dat het hoofd en torso van inzittenden wordt beschermd bij een frontale botsing. Maar in de Formule 1 maken ze geen gebruik van dit technische foefje. Maar waarom niet? We leggen het je in de onderstaande video haarfijn uit!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull