Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Italië 2023

Norris en Albon kibbelen na 'Mario Kart-actie'

Lando Norris en Alex Albon zorgden afgelopen weekend niet alleen op de baan, maar ook ernaast voor voldoende entertainment. Het tweetal vocht lange tijd voor de zevende finishpositie; uiteindelijk trok Albon aan het langste eind. Na de race blikten de twee jonge coureurs ginnegappend terug op hun strijd.

Lando-Norris-Alex-Albon-GP-Italië-Monza-RacingNews365
Video
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Williams vs. McLaren. Welk jaar is het? Hoewel het in Monza niet om de overwinning ging, vochten Alex Albon en Lando Norris (bijna) net zo hard als Nigel Mansell en Alain Prost eind jaren tachtig. De twee kemphanen gunden elkaar nipt genoeg ruimte. Albon had maar één doel gedurende de race, zo vertelde hij tegenover F1 TV: Norris achter zich houden.

"Het was verre van makkelijk, maar de uitslag lag in onze handen. Waarschijnlijk kunnen jullie ook wel zien hoe veel verschil er is in topsnelheid tussen de teams. Wij zijn bij uitstek het snelste. McLaren is het langzaamste. Dat is eigenlijk iedere race het geval. Mijn strategisten zeggen altijd: 'zo lang je voor een McLaren rijdt, word je zo maar niet ingehaald.'", aldus Albon.

De journalist in spé onderbrak Albon: "Je probeert hem (Norris, red.) gewoon op de kast te jagen, hé?" Waarop Albon antwoordde: "Nee, nee, nee, dat is oprecht. Onze strategie vandaag was in feite een trein van McLarens achter ons houden voor de hele race. Maar dat was lastiger dan verwacht."

Norris en Albon brabbelden vervolgens door elkaar heen: "Hoe snel sleten de banden?" "Hoe slecht ging het in bocht tien?" "Ik dacht dat ik zou spinnen." Norris ging verder: "Maar in de Ascari-chicane had ik veel grip, daar kwam ik vaak dichterbij. Hij (Albon, red.) reed hard maar fair. Hij reed me volledig van de baan in bocht één, maar ja. Weet je hoe hard hij remde in bocht twee?! Deze gast speelt gewoon Mario Kart tegenwoordig", vertelde Norris al lachend en met een knipoog.

Bekijk hieronder de video van het gevecht tussen de McLaren- en Williams-coureurs

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen