Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lando Norris

Norris gematigd tevreden: "Kan in de tweede seizoenshelft zeker nog beter"

Lando Norris kende samen met McLaren een prima eerste seizoenshelft. Zelf is hij gematigd tevreden over het verloop van zijn eerste halve seizoen in de Formule 1.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Samen met Carlos Sainz werd Lando Norris, vorig seizoen runner-up in de Formule 2-klasse, bij McLaren binnengehaald als opvolgers van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne. Het nieuwe rijders-duo liet de eerste seizoenshelft zelfs een dusdanig goede indruk achter dat hun contracten al vroeg in het seizoen werden verlengd.

Norris blikt enigszins tevreden terug op zijn eerste seizoenshelft, waarin hij in vijf van de twaalf races in de top tien finishte en in totaal 24 punten verzamelde. Momenteel bezet hij daardoor de tiende plek in het kampioenschap en met zijn team McLaren staat hij zelfs vierde in het kampioenschap voor de constructeurs, op aanzienlijke afstand van het eerste achtervolgende team: Toro Rosso.

"Over het algemeen ben ik redelijk tevreden over mijn eerste seizoenshelft", zo laat hij optekenen tegenover Motorsport-Total. "Er was hier en daar wel een enkele tegenvallende race, zoals die in Duitsland, maar dat is het enige teleurstellende weekend dat in me opkomt."

"Zowel in Bahrein als in Oostenrijk scoorde ik een zesde plaats. Dat waren beide hele goede weekenden, maar voor mij was de kwalificatie tijdens mijn aller eerste Grand Prix-weekend, in Australië, het hoogtepunt. Daar had ik niet eens durven dromen om het tot Q2 te schoppen, maar uiteindelijk redde ik het zelfs tot Q3. Dat was een prachtige manier om mijn Formule 1-debuut te maken."

"Inmiddels voel ik me gelukkig al redelijk thuis in de Formule 1-paddock", zo vervolgt de jonge Brit. "Maar toch ben ik als de lichten voorafgaand aan de race op rood gaan nog wat nerveus, al denk ik dat dat vrij normaal is. Al met al ben ik redelijk tevreden met de progressie die ik en het team het afgelopen half jaar hebben gemaakt, maar het kan zeker nog beter", aldus Norris.

1 reactie