Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris laat niets aan toeval over om klaar te zijn voor Verstappen-strijd: "Totaal niet bang voor hem"

Lando Norris weet zeker dat hij het Max Verstappen lastig kan maken in een onderling gevecht op de baan. De McLaren-coureur heeft het volste vertrouwen in zijn huidige team en richt zich op het behalen van successen met de Britse renstal, maar ook de strijd met de dominante Verstappen spookt door zijn hoofd nu hij zich beter dan ooit voelt.

Norris race Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat Norris goed op zijn plek zit bij McLaren is wel duidelijk, want de twee partijen kondigden begin 2024 aan dat de Brit ook na 2025 nog deel uit zal maken van de McLaren-familie. Wat de resultaten van de Britse renstal betreft lijkt hij daarmee de juiste keuze te hebben gemaakt, want hij kan het de andere topteams steeds vaker moeilijk maken. Uiteindelijk staat er echter maar één wens bovenaan zijn verlanglijstje: het winnen van een kampioenschap. Norris verwacht dat McLaren een belangrijke rol kan spelen in het verwezenlijken van zijn droom.

De Brit benadrukt tegenover The Guardian: "Ik geloof zeker dat ik het kampioenschap kan winnen met McLaren, en daarom heb ik een nieuw contract getekend." Volgens de Brit kan McLaren zelfs zo hard groeien dat ze de strijd met de grootste concurrent aan kunnen gaan. "Ik denk wel dat ik de strijd met Verstappen aan kan gaan, absoluut. Ik denk dat ik het hem echt lastig kan maken, maar ik weet ook hoe goed hij is. Voor iedereen is het extreem lastig om de strijd met hem aan te gaan om hem uit te dagen in de strijd om de titel."

Toch zitten er aan de situatie van Verstappen nog wel de nodige haken en ogen als het aan Norris ligt. Verstappen blijft Red Bull namelijk gaandeweg zijn Formule 1-carrière trouw, en dat werpt nu vruchten af voor de Nederlander. "Hij had een paar jaar geleden ook naar Mercedes kunnen vertrekken en het daar tegen Lewis Hamilton op kunnen nemen, maar zou dat dan een slim idee zijn geweest? Waarschijnlijk niet. Dan had hij nu niet in een Red Bull gezeten en zou het een heel ander verhaal zijn."

Norris voelt zich beter dan ooit

Toch gaat Norris een uitdaging niet uit de weg, en ook in dit geval is geen klus te groot voor de Brit. "Ik ben totaal niet bang voor Max. Sterker nog, ik kijk er juist naar uit om het tegen hem op te nemen. Mensen zien hem als één van de beste coureurs ooit, dus ik zou het geweldig vinden om mezelf te kunnen bewijzen door de strijd met hem aan te gaan." Norris weet echter als geen ander dat er een hoop moet veranderen om die strijd werkelijkheid te maken. "Ik wil dan wel vechten om positie, en juist voorkomen dat hij een halve seconde per ronde sneller is en me zo voorbij rijdt."

Hij heeft dus een aantal concrete doelen voor ogen, maar tot dusver lijken de concrete cijfers toch in het voordeel van Verstappen te werken. Toch weet de Brit dat alles zomaar kan veranderen, en als het aan hem ligt is hij klaar voor de strijd die hem te wachten staat. "Ik heb echt het idee dat ik alles wat ik onder controle kan hebben ook echt onder controle heb. Ik heb de bewuste keuze gemaakt om naar verbetering te zoeken en aan mijn zwakke punten te werken. Ik ga vaker naar de sportschool en maak over het algemeen gewoon betere keuzes. Het zijn de kleine dingen die gaandeweg het seizoen opstapelen, en ik voel me beter dan ooit."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"