Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris neemt Red Bull en Ferrari in het vizier

Na zijn veelbelovende optreden in de Formule 1 Grand Prix van Emilia-Romagna is Lando Norris hoopvol dat de ontwikkeling van zijn team zich door kan zetten gedurende de rest van 2022.

Lando Norris is vol vertrouwen dat McLaren steeds dichter naar Red Bull en Ferrari toe kan bewegen nu het team zich gedurende het seizoen sterk lijkt te kunnen verbeteren. Na een moeizame start in Bahrein wist McLaren in elke daaropvolgende Grand Prix stappen te zetten, wat uiteindelijk in Imola leidde tot een eerste podiumplaats van 2022. Als RacingNews365 Lando Norris vraagt of hij en Daniel Ricciardo het team hebben kunnen sturen in de zoektocht naar verbetering, legt Norris als volgt uit. "Om het simpel te houden; we hebben op alle vlakken verbeteringen nodig. In de snelle bochten, maar ook in de medium en langzame bochten, misschien met de nadruk iets meer op de langzamere bochten. Maar kijkend naar het totale pakket, moet alles gewoon een tandje beter."

McLaren staat voor lastige opgave

Norris geeft toe dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste ontwikkelgebieden aan te wijzen: "Zoals we recent al hebben aangegeven, is de balans goed. Het is alleen zo dat een ronde soms heel goed kan voelen, maar je toch langzaam gaat, omdat je in vergelijking met anderen langzamer bent in de bochten. Het is dan niet makkelijk om je specifiek ergens op te richten, want je wilt alles aanpakken." McLaren zet grote stappen, maar die werden niet specifiek ingegeven door grote upgrades: "We hebben nog niks groots geïntroduceerd. Ik weet wel dat we grote stappen hebben gezet, maar het is niet zo dat we bijvoorbeeld met een nieuwe vloer of iets dergelijks op de proppen zijn gekomen." "Het zijn steeds kleine dingen geweest, maar die kleine dingen lijken een groot effect te hebben als je ze zoals afgelopen weekend in Imola allemaal samenvoegt"

Komt de feedback van Ricciardo overeen met die van Norris?

Bij het geven van input voor de ontwikkeling van de MCL36 komt de feedback van Daniel Ricciardo in grote lijnen overeen met die van Norris: "We zitten met veel zaken op één lijn", aldus Norris. "We hebben iets verschillende rijstijlen, dus de feedback is nooit 100% identiek, maar hoe we de auto willen ontwikkelen en afstellen, komt in grote lijnen overeen. Dat is goed en de jongens en meiden werken hard om nieuwe ontwikkelroutes aan te boren." Norris sluit af door naar de mannen naast hem in de persconferentie te wijzen, te weten Max Verstappen en Sergio Perez: "Ik ben vol vertrouwen dat we meer kunnen brengen naarmate het seizoen vordert om zo een poging te wagen dichter bij deze jongens te staan."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'