Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Norris schuift Lando 2.0 naar voren in strijd met Verstappen: "Daar begint 't allemaal"

Lando Norris begint de tweede seizoenshelft met een achterstand van 78 punten ten opzichte van Max Verstappen. Op voorhand lijkt dat een schier onmogelijke opgave, maar de Brit denkt daar anders over. Hij heeft hard aan zichzelf gewerkt en heeft de titel nog niet uit zijn hoofd gezet.

Norris FP2 Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

78 punten moet Lando Norris overbruggen om Max Verstappen bij te halen in de strijd om de wereldtitel. Dat lijkt, gebaseerd op het verleden, een vrijwel onmogelijke opgave voor de 24-jarige Brit, maar toch blijft Norris geloven in zijn kansen. Volgens de McLaren-coureur is de titel nog zeker mogelijk, al plaatst hij daar wel een paar (zelf)kritische punten bij.

"Ik heb terug gekeken (op de eerste seizoenshelft red,) en ervan geleerd ," zo vertelt Norris aan onder meer RacingNews365. "Ik vecht voor een kampioenschap, dus ik ben niet blij met hoe ik tot nu toe heb gepresteerd. Ik zit nog niet op het niveau waar ik moet zijn om Max en Red Bull te verslaan. Ik ben erg blij met hoe het seizoen tot nu toe verloopt, maar ik maak gewoon teveel fouten en heb teveel punten weggegeven."

"Dat is niet het niveau wat je nodig hebt als je wilt vechten om een kampioenschap met een coureur als Max. We hebben dus naar een hoop zaken gekeken en daar heb ik aan geprobeerd te werken, zodat ik sterker terug kan komen", aldus de altijd zeer kritische Norris. 

Maar wat zijn dan die zaken waar Norris aan heeft gewerkt? Volgens de Brit is dat niet in een paar woorden te vangen: "Het is niet maar één ding wat ik moet veranderen eerlijk gezegd. Het is een mix van zaken, maar het begint allemaal bij ronde 1. Dat is waar vele van mijn kansen zijn vervlogen. Over het algemeen is onze snelheid in de race steeds zeer goed en ook de strategische keuzes zijn iets waar ik erg blij mee ben."

"Er zijn dus een hoop goede resultaten overschaduwd door een slechte start of iets te veilige keuzes op zijn tijd om uit de problemen te blijven," zo vervolgt de McLaren-coureur. "Zaken zoals dat dus. Het zijn geen grote cijfers (van mislukte pogingen red.), maar ook zeker geen zaken die makkelijk een garantie geven op een goed resultaat." Ondanks die zelfkritische woorden, blijft Norris vertrouwen houden in zijn kampioenschapskansen. 

"Als coureurs zijnde, zeker. Het is nog altijd binnen handbereik, maar het gat is groot, zeker in een gevecht met Max," aldus Norris. "Ik blijf dan ook optimistisch en blijf zeggen dat er kansen liggen. Ik weet dat het een groot gat is en het een moeilijke uitdaging zal worden, maar als ik zie hoe we momenteel presteren weet ik zeker dat we het kunnen. Ik geloof erin dat het mogelijk is."

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan