Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lando Norris

Norris verrast met vierde plek en wacht vol smart op gevecht met Mercedes

Met een vierde plek in de kwalificatie voor de Australische GP is Lando Norris zeer tevreden. Op zondag hoopt hij de degens te kunnen kruisen met beide Mercedes-coureurs.

Norris Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Lando Norris heeft een puike kwalificatie neergezet in Australië. Hij start op zondag achter Charles Leclerc en beide Red Bull-coureurs op P4. Dat terwijl zijn team zo tegenvallend begon aan het seizoen. Logischerwijs stemt het de Brit tevreden dat hij vanaf de tweede startrij de race in Melbourne aan mag vangen.

"Het is mooi om zo ver vooraan te staan", glundert hij bij Sky Sports. "We hebben kleine stapjes gezet als team, maar realistisch gezien is onze auto gewoon wat sneller op dit circuit dan op de andere circuits. In Bahrein hadden we het lastig om het tot Q2 te schoppen en in Saudi haalden we het net niet tot Q3."

Lando vs. George

Maar nu lukt het hem dat dus wel. En hoe! Hij start vanaf de vierde plek, voor beide Mercedes-coureurs. Generatiegenoot George Russell kent Norris als geen ander, want de twee vochten in de Formule 2 al eens om de titel. Hij hoopt die goede oude tijd te kunnen herleven.

"Het is al even geleden dat we samen hebben gestreden op de baan. Dat was in de Formule 2. Ik kijk er naar uit! Ik denk dat we een mooi gevecht kunnen hebben en hopelijk gaat dit vaker gebeuren, maar normaal gesproken is de racepace van Mercedes wel wat beter dan die van ons."

Check hieronder het interview dat Norris gaf voor de camera van Viaplay.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull