Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris verrast met vierde plek en wacht vol smart op gevecht met Mercedes

Met een vierde plek in de kwalificatie voor de Australische GP is Lando Norris zeer tevreden. Op zondag hoopt hij de degens te kunnen kruisen met beide Mercedes-coureurs.

Lando Norris heeft een puike kwalificatie neergezet in Australië. Hij start op zondag achter Charles Leclerc en beide Red Bull-coureurs op P4. Dat terwijl zijn team zo tegenvallend begon aan het seizoen. Logischerwijs stemt het de Brit tevreden dat hij vanaf de tweede startrij de race in Melbourne aan mag vangen. "Het is mooi om zo ver vooraan te staan", glundert hij bij Sky Sports . "We hebben kleine stapjes gezet als team, maar realistisch gezien is onze auto gewoon wat sneller op dit circuit dan op de andere circuits. In Bahrein hadden we het lastig om het tot Q2 te schoppen en in Saudi haalden we het net niet tot Q3."

Lando vs. George

Maar nu lukt het hem dat dus wel. En hoe! Hij start vanaf de vierde plek, voor beide Mercedes-coureurs. Generatiegenoot George Russell kent Norris als geen ander, want de twee vochten in de Formule 2 al eens om de titel. Hij hoopt die goede oude tijd te kunnen herleven. "Het is al even geleden dat we samen hebben gestreden op de baan. Dat was in de Formule 2. Ik kijk er naar uit! Ik denk dat we een mooi gevecht kunnen hebben en hopelijk gaat dit vaker gebeuren, maar normaal gesproken is de racepace van Mercedes wel wat beter dan die van ons." Check hieronder het interview dat Norris gaf voor de camera van Viaplay .

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie