Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Nuchtere Red Bull-junior heeft kinderlijk eenvoudig advies om met 'harde' Marko te dealen

Helmut Marko is keihard in zijn oordeel wie bij de Red Bull-familie mag blijven en wie niet. Dat is het sentiment dat heerst in het wereld. 'Volkomen terecht', meent Red Bull-pupil Juri Vips.

Juri Vips Red Bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De lijst met mensen die Helmut Marko zonder blikken of blozen van het (Formule 1-)lijstje heeft geschrapt, soms zelfs tijdens een lopend seizoen, is zeker zo groot als heet lijstje met namen van coureurs die Red Bull succesvol afleverde aan de top van de autosportladder. Het geeft Helmut Marko als leider van de jeugdopleiding het imago van een keihard iemand.

Red Bull-pupil Juri Vips kan zich vinden in die typering, maar in tegenstelling tot veel anderen ziet hij dat juist niet als iets negatiefs. Integendeel: "Hij steekt makkelijker in elkaar dan veel mensen denken. Hij voert de druk op jou vol op, maar als je goed presteert, is hij erg aardig en direct. Presteer dus goed, dan is er niets aan de hand", zo klinkt het eenvoudige advies.

Vips kijkt niet op van een 'ontslag' meer of minder

"Maar dat is waar het Red Bull Junior Team voor staat: als je ondermaats presteert, word je misschien uit het programma gegooid, maar doe je het goed, dan kun je het zomaar tot de Formule 1 schoppen", vervolgt de Est, die goed begrijpt waarom niet iedereen het eindstation haalt.

"Natuurlijk, ze gooien inderdaad mensen uit het programma. Maar waarom zou je vasthouden aan coureurs die je moet betalen als ze geen Formule 1-materiaal zijn? Ze willen alleen de beste talenten en ik denk dat dat de juiste benadering is. Ze houden vast aan de beste coureurs en geven die coureurs een kans."

Ook interessant:

Formule 1-weekend gaat volledig op de schop, dit zijn de grootste veranderingen!

Niet alleen de auto's zullen komende seizoen anders zijn, ook de weekendschema's van de Grands Prix worden aangepast. Wat er allemaal aangepast wordt zie je in de video hieronder.

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona