Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Nyck de Vries maakt fulltime autosport-comeback

Nadat Nyck de Vries door Red Bull uit zijn AlphaTauri-zitje werd gezet, bleef het even stil rond zijn toekomstige autosportplannen. Tot nu. De Fries keert terug naar de klasse waar hij in 2021 wereldkampion in werd: de Formule E.

Nyck de Vries is binnenkort weer te bewonderen op de internationale circuits. De Vries keert terug naar de Formule E, daar waar hij een contract heeft getekend bij Mahindra Racing.

De Vries reed in 2023 een half seizoen in de Formule 1, tot het moment waarop Red Bull zijn AlphaTauri-zitje aan Daniel Ricciardo gaf. Er werd toen al geroepen dat er zeker aanbiedingen zouden komen uit zowel de Formule E als het WEC enkele maanden later is de aankondiging daar.

De Vries werd in het seizoen 2020-2021 de eerste officiële wereldkampioen inde Formule E, toen nog bij Mercedes. Nu gaat hij aan de slag bij Mahindra, waar hij de teamgenoot wordt van Edoardo Mortara.

Voor De Vries, die met zijn comeback kennismaakt met de nieuwe Gen3-bolides, is het nog niet uitgesloten dat hij volgend jaar óók in het World Endurance Championship uitkomt. Menig Formule E-coureur combineert verplichtingen in beide raceklassen en nadat hij voorheen al werkzaam was als reservecoureur van het Toyota fabrieksteam, wordt hij nu nadrukkelijk genoemd als potentiële racecoureur bij de Japanse formatie.

Voor De Vries voelt zijn Formule E-comeback als 'thuiskomen'. "Ik maak al drie seizoenen deel uit van de Formule E-familie, ik ken iedereen er erg goed. Ik kijk er naar uit terug te keren in deze voor mij bekende omgeving, waarin ik altijd van het racen heb genoten."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Zag 'masterclass' van Verstappen: "Een race-machine!"