Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nyck de Vries

Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona

Nyck de Vries rijdt komend weekend zijn eerste officiële Formule 1-meters tijdens een Grand Prix-weekend. Dat doet hij echter niet zoals je wellicht zou verwachten voor het team van Mercedes.

De Vries
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes-Benz-EQ

Nyck de Vries staat op de inschrijflijst voor de Formule 1 Grand Prix van Barcelona om als testcoureur deel te nemen aan de eerste vrije training. Hij komt echter niet uit voor Mercedes, maar voor het team van Williams. Hij neemt voor de gelegenheid het zitje van Alexander Albon over.

Formule 1-teams zijn dit seizoen verplicht minstens twee keer een rookie-coureur in de auto te zetten tijdens een eerste vrije training. De Vries is de eerste coureur dit seizoen die bevestigd is als vrijdagcoureur. De keuze voor Williams is vanwege de nauwe samenwerking met Mercedes niet onlogisch.

Sven Smeets, sportief directeur van Williams, heet De Vries van harte welkom binnen het team: "Ik kijk er naar uit om De Vries bij dit team te zien tijdens VT1 voor de Grand Prix van Spanje. Omdat hij erg getalenteerd is en over de nodige ervaring beschikt, twijfel ik er niet aan dat hij de tijd in de FW44 nuttig zal gebruiken en goed zal presteren voor het team."

Die woorden worden geëchood door Dave Robson, Head of Vehicle Performance: "Het is altijd goed om met een nieuwe coureur te werken en nieuwe feedback te krijgen op de sterkten en zwaktes van de auto. Zijn ervaring en professionaliteit zullen van cruciaal belang zijn op de vrijdag, voordat hij het stuur teruggeeft aan Alex voor VT2."

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

31 reacties

Viaplay
x
Breaking Albon zegt in actie te komen in Singapore: diensten De Vries lijken niet nodig